Baixen els indicadors per covid però empitjora la situació dels hospitals

Salut informa de 8.284 nous contagis amb una mitjana d'edat de quasi 29 anys i amb la variant delta.

Atenció a un pacient afectat per la covid-19
Atenció a un pacient afectat per la covid-19

Un sanitari atenent un pacient afectat per la covid

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest dijous de 8.284 nous contagis de covid, 271 menys que el dia anterior. L’edat mitjana dels nous infectats és de 28,9 anys i la majoria d’ells, concretament un 85%, s’han contagiat amb la variant delta.

El risc de rebrot (EPG) ha baixat vuit punts, de 1.338 a 1.330, i la velocitat de propagació del virus (Rt) també segueix disminuint. Avui és d’1,34, sis centèsimes menys que aquest dimecres, però la transmissió comunitària segueix sent preocupant, ja que 100 infectats contagien a una mitjana de 134 persones.

Tot i que els indicadors anteriors han baixat, la situació als hospitals continua empitjorant. D’un total de 1.255 pacients hospitalitzats -70 més que ahir- 237 es troben a les UCI i d’aquests, 18 hi han entrat les darreres 24 hores; quasi el doble que aquest dimecres.

La mortalitat també ha crescut lleugerament i s’han notificat 7 morts més, sumant un total de 23 durant els darrers set dies, tot i que segueix sent baixa respecte a altres onades. D’altra banda, la positivitat de les PCR i els tests d’antígens és ja del 19,30%, més del triple del 5% que recomana l’OMS per poder controlar el virus.

Pel que fa a la vacunació, un total de 3.870.931 catalans han rebut la pauta completa. Segons les dades de salut, s’han administrat 4.663.181 primeres dosis i 3.471.431 segones dosis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.