Aragonès presenta a Espanya el seu interès pels Jocs d’Hivern 2030

El president de la Generalitat demana al Comitè Olímpic Espanyol parlar sobre la candidatura i advoca pel consens

Aragonès, a la darrera reunió del govern
Aragonès, a la darrera reunió del govern

El govern de la Generalitat ha fet el primer pas formal per organitzar als Pirineus els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat per carta al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, iniciar converses per a l’eventual presentació de la candidatura.

El missatge remès per Aragonès a Blanco argumenta que es tracta d’una “oportunitat que ha d’anar de la mà del consens social i que ha de permetre desenvolupar els compromisos de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides”.

Fonts del govern han remarcat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la intenció de la Generalitat és aconseguir un projecte olímpic sostenible amb un plantejament global per al Pirineu, més enllà de l’esdeveniment de quinze dies, per a la qual cosa preveuen iniciar un diàleg amb els agents dels territoris involucrats directament en l’organització. De fet, assenyalen que es consultarà els habitants perquè avalin la candidatura abans de tirar-la endavant.

Els Jocs d’Hivern són un factor de tensió entre els grups parlamentaris que van propiciar la investidura de Pere Aragonès i la formació del nou govern. Mentre JxCat va votar a favor d’una recent moció sobre la candidatura, ERC es va abstenir adduint que el text no aprofundia prou i la CUP, que rebutja una candidatura que associa amb l’especulació, va votar en contra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.