TV3 ha encarregat la realització del documental ‘Pere Aragonès, retrat d’un president mil·lenista’

La CCMA i Ottokar Editora Audiovisual van firmar el contracte per produir-lo cinc dies després de la investidura del dirigent d’ERC

Pere Aragonès pren possessió com a president de la Generalitat, el 24 de maig passat

Pere Aragonès va ser investit president de la Generalitat pel Parlament el 21 de maig. Tres dies després, es celebrava l’acte de la seva presa de possessió al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. I dos dies més tard la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) firmava amb Ottokar Editora Audiovisual el contracte mitjançat el qual li encarregava la realització del documental Pere Aragonès, retrat d’un president mil·lenista. La productora cobrarà 71.756,50 euros per fer-lo.

És el primer cop que TV3 encarrega un documental sobre un president de la Generalitat immediatament després de la seva elecció. Els que veuen en el director d’aquesta televisió, Vicent Sanchis, una persona decantada políticament a favor d’ERC tenen un nou argument per defensar aquesta tesi. Al contracte entre la CCMA i Ottokar no hi figura en quant temps haurà d’estar llest el documental. La seva durada és “indefinida”, segons el portal de Transparència de la CCMA. Pere Aragonès va néixer el 16 de novembre de 1982 a Pineda de Mar. Per tant, encaixa perfectament en la categoria de mil·lenial amb què el defineix el títol del documental.

Ottokar Editora Audiovisual va ser creada el 2015 pels periodistes Josep Morell i Josep Vilar. Des d’aleshores ha realitzat set produccions per la CCMA. El 15 de maig de 2018, TV3 va estrenar Els homes del silenci, que reconstrueix el retorn a Catalunya del president Josep Tarradellas. El 3 de novembre de l’any passat, el programa Sense ficció, de TV3, va emetre Ernest Lluch, lliure i atrevit, coincidint amb el vintè aniversari del seu assassinat a mans d’ETA. També el va produir Ottokar. Per cada un d’aquests documentals va cobrar 20.000 euros.

Molt més ben retribuïts van estar els tres capítols de 60 minuts sobre el món del son De llit a llit, amb el doctor Eduard Estivill com a protagonista. La CCMA li va pagar 214.344 euros, l’any 2017. L’any anterior havia produït Al laberint, sobre la problemàtica de les persones refugiades, per 77.582 euros, mentre que el febrer de 2019 TV3 va estrenar Vides truncades, històries d’impunitat, que denuncia els excessos policials a Catalunya des del 1971. Ottokar va cobrar 71.825,20 euros per aquest documental, que encaixa perfectament amb la línia processista de TV3 dels darrers anys. El darrer contracte entre la CCMA i aquesta productora es va firmar el 18 de novembre passat i va ser per la cessió dels drets d’antena del llargmetratge El negociador, que s’endinsa en la tasca de les persones, entitats i països que intervenen en els processos de negociació de pau després d’un conflicte armat.

(Visited 715 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “TV3 ha encarregat la realització del documental ‘Pere Aragonès, retrat d’un president mil·lenista’”

 1. ¿Pero cuando ha sido el Aragones MILENISTA?,
  Seran , vuestros hijos y los mios, si llegan a mileuristas y no estan en el paro
  Si el Aragones, viene de familia burguesa y adinerada del Maresme
  Pobrecito, ahora con el sueldazo de Presidente, y la jubilación dorada para envidia de los jubilados/as, se hara un colchón economico
  NO COMMENT

  Respon

Feu un comentari