Quin càrrec públic estudia com saltar-se una sentència judicial?

Ada Colau
Ada Colau

Ada Colau ha de complir amb una sentència del Tribunal Suprem que obliga l’Ajuntament de Barcelona a col·locar en lloc preferent el retrat del cap d’Estat en el saló de plens, en aquest cas el rei Felip VI. Malgrat tot, l’alcaldessa de Barcelona està mirant com pot saltar-se aquesta obligació.

Tot va començar quan, en la primera legislatura de Colau a l’Ajuntament de Barcelona, va retirar el bust de Joan Carles I. L’encarregat de fer-ho va ser el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, amb un fort desplegament mediàtic, un juliol de 2015, ara fa sis anys.

La Delegació del Govern va recórrer a les instàncies judicials, que han decretat que el retrat o escultura del cap d’Estat ha de tenir un lloc preferent en el saló de plens.

Després de la retirada del bust, l’equip de govern de Colau va aconseguir que el plenari aprovés un nou reglament de funcionament intern que, en el seu article 75.2, diu que “la representació d’elements simbòlics i institucionals presents amb caràcter permanent al saló de sessions ha de respondre a la singularitat històrica i de capitalitat de Barcelona, i als principis democràtic, de neutralitat religiosa i de catalanitat”.

Tanmateix, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar aquest acord. L’Ajuntament ho va recórrer i ara ha estat el Suprem el que ha ratificat la sentència del TSJC.

Segons aquesta sentència, la imatge el rei Felip VI hauria de tenir un lloc principal al saló de plens. Però Colau ha demanat un estudi jurídic per poder complir la sentència sense que el cap d’Estat estigui en un lloc preferent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quin càrrec públic estudia com saltar-se una sentència judicial?”

  1. Pero como puede atreverse a retirar al mayor OKUPA de la nación
    Vive de gorra en un palacio OKUPADO y sufragado por los impuestos de los ciudadanos/as
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides