La Generalitat, a punt d’aplicar un toc de queda

El tinent d'alcaldia de Barcelona Albert Batlle ho anuncia i preveu una vigència de quinze dies, després de reunir-se amb la Generalitat

El govern, al Pati dels Tarongers
El govern, al Pati dels Tarongers

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha donat per fet que la Generalitat de Catalunya decretarà ara un toc de queda, en una compareixença posterior a la reunió que ha mantingut amb els consellers de la Generalitat Laura Vilagrà, Josep Maria Argimon i Joan Ignasi Elena.

TV3, posteriorment, ha avançat que l’executiu que presideix Pere Aragonès preveu aplicar-lo, per a la qual cosa necessitarà el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aragonès havia explicat les darreres hores que ja disposava d’un informe jurídic favorable a aplicar el toc de queda a les zones més afectades per la cinquena onada de la pandèmia de la covid-19.

Batlle, en un debat de la Comissió de Presidència del consistori, ha afirmat que la Generalitat anunciarà aquesta mesura quan ha manifestat que “estem a les portes que es decreti un nou toc de queda”, i que tindrà una vigència de quinze dies.

Així mateix, el responsable municipal de seguretat ha explicat que ha demanat que s’apliqui a Barcelona un toc de queda nocturn entre la una i les sis de la matinada per evitar que s’aglomerin persones ara que Catalunya pateix la cinquena onada.

D’altra banda, Batlle ha reconegut que l’Ajuntament de la capital catalana no disposa de mitjans per impedir les aglomeracions de persones en espais públics, i que no en tindria prou ni amb el triple d’efectius policials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.