Catalunya imposa el toc de queda a 158 municipis per frenar la covid-19

L'executiu sol·licita autorització a la justícia per aplicar el confinament nocturn a partir de la una de la matinada

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat la decisió d’imposar de nou el toc de queda a Catalunya entre les 01.00 i les 06.00 hores de la matinada en municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. La mesura, que haurà de ser abans avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), busca frenar l’increment de contagis al país, estarà en principi vigent durant 15 dies.

La mesura afectarà, si obté l’aval judicial, a 158 municipis del país, entre els quals hi ha Barcelona i la resta de capitals de província, que compleixen el criteri o que són veïns de municipis amb l’elevada incidència. La mesura afectaria el 78% de la població, 6.017.109 persones. Aragonès l’ha justificat per protegir les persones que encara no estan vacunades i per alleugerir la tensió del sistema sanitari. El president ha dit que la mesura també busca protegir la recuperació econòmica i evitar haver de prendre mesures més dràstiques en el futur.

En una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, Aragonès ha explicat que la mesura s’ha pres després d’haver parlat amb el món municipal. El president ha recordat que aquest dijous entren en vigor altres mesures contra la covid i que com el toc de queda són “per reduir la interacció social i protegir la ciutadania”. El toc de queda serveix “per anar més enllà” i “ha d’ajudar” a frenar “pràctiques socials que dificulten el compliment de les mesures”.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari