Quina cita electoral de l’independentisme és de pagament?

Acte del Consell per la República
Acte del Consell per la República

Els independentistes que vulguin votar, entre l’1 i el 3 d’octubre, a les eleccions amb què s’escolliran els membres de l’anomenada Assemblea de Representants, hauran d’estar inscrits al registre ciutadà del Consell per la República, per a la qual cosa cal pagar almenys 10 euros.

“Han de ser inscrites en el Cens Electoral totes les persones que figurin al Registre Ciutadà del Consell per la República i que estiguin al corrent de pagament de la seva quota“, especifica el reglament electoral d’aquesta assemblea.

La inscripció també és indispensable per a aquells que es vulguin presentar com candidats a membres de l’assemblea. Aquests aspirants disposen de quinze dies per formalitzar les seves candidatures a partir del pròxim 22 d’agost, quan comença el procés electoral. Per últim, tindran 12 dies per fer campanya a partir del 19 de setembre.

El Consell per la República preveu que l’Assemblea de Representants la formin ciutadans i càrrecs electes, i que esdevingui el Parlament del Consell per la República. Aquest procés electoral, que s’havia de celebrar aquest juny, ha estat anunciat la setmana passada, quan la discòrdia sobre el paper d’aquestes institucions privades en el moviment independentista -i, en particular, el seu encaix amb el nou govern català, tan controvertit durant les negociacions entre ERC i JxCat- s’ha esvaït del focus mediàtic sense haver-se resolt, aparentment.

Sigui com vulgui, totes aquelles persones aspirants a ser elegides o interessades a ser votants en aquestes eleccions hauran de gratar-se la butxaca, si no ho han fet ja, de cara al pròxim 1 d’octubre. Aquell dia no només serà el quart aniversari del referèndum organitzat pel govern de Carles Puigdemont, sinó també una nova oportunitat d’incrementar els inscrits per a la principal iniciativa d’internacionalització empresa des de Waterloo, que encara no aplega 100.000 adherits, després de l’impuls proporcionat aquest mes d’abril pel DNI republicà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quina cita electoral de l’independentisme és de pagament?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides