El TS rebutja la suspensió cautelar dels indults com demana Vox i Cs

Respon que atendre la petició podria causar un perjudici irreversible als líders del procés indultats

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners
Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

La secció cinquena de la sala concenciosa-administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre cautelarment els reials decrets d’indult de les penes de presó dictades contra els nou dirigents del procés, després de ponderar els interessos en conflicte en aquest cas.

La petició, formulada per tres dirigents de Cs i per Vox, ha estat desestimada perquè el Suprem considera que, en cas d’acceptar-la, podria causar un perjudici irreversible als indultats, però que mantenint l’indult, encara que s’acabés dictant una resolució favorable al plantejament de Vox i dels dirigents de Cs, en canvi, no es podrien produir conseqüències o situacions difícils de revertir que puguin afectar a la finalitat legítima del recurs.

El Suprem descarta que en aquests moments concorrin les circumstàncies que aconsellin tornar a enviar a la presó als nou dirigents del procés indultats, mentre es tramiten els recursos que s’han presentat contra la concessió, per part del govern d’Espanya, d’aquesta mesura de gràcia.

Per la seva part, l’Advocacia de l’Estat s’ha pronunciat contra la legitimitat dels recurrents, mentre que el Suprem encara no considera procedent dir la seva. En particular, l’Advocacia de l’Estat addueix que la condició de partit o de grup parlamentari no atorga legitimació per recórrer, i assenyala que Vox, quan argumenta que va ser acusació popular en el judici als dirigents del procés, obvia que el Suprem va declarar “la falta de legitimació de Vox en el procediment d’indult”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides