L’impacte de la cinquena onada als hospitals es consolida

104 ingressos hospitalaris i 22 pacients d'UCI més abans que el govern aprovi noves mesures contra els contagis de covid

Visita d'Aragonès i Argimon a l'Hospital de Bellvitge
Visita d'Aragonès i Argimon a l'Hospital de Bellvitge

L’informe d’aquest dilluns sobre l’evolució de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya reflecteix un increment de les dades relacionades amb els hospitals i disminucions del risc de rebrot i de la velocitat de transmissió.

El Departament de Salut ha informat de 5.606 nous casos positius, que eleven el total des de l’inici de la pandèmia a 783.671. Les defuncions, en canvi, no s’han incrementat, segons les dades oficials: la dada acumulada segueix sent 22.283 morts afectats per la malaltia del coronavirus.

La xifra actual de persones ingressades als hospitals és 980, 104 més que en l’informe de fa 24 hores. D’aquestes, 182 són pacients d’unitats de cures intensives (UCI), 22 més.

El risc de rebrot segueix disparat, però ha disminuït 168 punts. El valor actual és 1.590. La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) cau 47 centèsimes, i ara és d’1,93. La incidència acumulada a 14 dies és 848,17.

Pel que fa a les vacunes, 3.665.661 persones disposen de la pauta completa i 4.578.895 han rebut la primera dosi.

En aquest context, el govern de la Generalitat està previst que aprovi, entre aquest dilluns i aquest dimarts, noves mesures per contenir els contagis de la covid-19. El president, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han remarcat la importància que els ciutadans es conscienciïn sobre les mesures d’autoprotecció, inclosos l’ús de la mascareta i, donat el cas, l’aïllament i la quarantena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides