Junts descarta presentar-se amb el PDECat a les eleccions municipals

El partit de Carles Puigdemont convida els alcaldes i regidors postconvergents a sumar-se a les seves files

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha tancat la porta que el partit es presenti conjuntament amb el PDECat a les eleccions municipals del 2023. En una conferència telemàtica després de la reunió de l’executiva, Artadi ha dit que no contemplen cap estratègia “de coalició d’àmbit nacional” en aquestes eleccions i, en cap cas, no presentar-se amb les seves sigles.

“Junts per Catalunya es presentarà com a Junts per Catalunya, que per això ens vam fundar fa un any”, ha dit. Amb tot, Artadi ha explicat que tenen establerts contactes amb batlles, regidors i possibles caps de llista d’alguns municipis que no militin a Junts.

Així, Artadi ha indicat que aniran “cas per cas” -és a dir, municipi per municipi- i que estaran encantats de rebre regidors i alcaldes que encara no han fet el pas cap a Junts. Els postconvergents mantenen més de 150 municipis, però a les files de la formació de Carles Puigdemont es dona per fet que acabaran canviant de sigles de cara a les municipals, sobretot perquè el PDECat no és al Govern -tampoc al Parlament- i aquest pot ser un factor diferencial.

Uns minuts abans del tancament de portes, en una altra conferència de premsa, la secretària general del PDECat, Àngels Chacón, havia retret a Junts que no vulgui arribar a cap acord a les municipals. Chacón ha acusat Junts d’haver menyspreat el seu partit i d’haver volgut guanyar-los deu a zero.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Junts descarta presentar-se amb el PDECat a les eleccions municipals”

  1. Los de Conveniencia i Unio, ni se entienden entre ellos
    Que se puede esperar de estos pijos/as burquesos/as, para el bien del pueblo de Cataluña
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.