El rei Joan Carles I hauria forjat la seva fortuna amb la venda d’armes

L'emèrit hauria aconseguit part de la seva fortuna a través d'una empresa creada l'any 1977

Joan Carles I
Joan Carles I

Joan Carles I hauria generat bona part de la seva fortuna personal traficant amb armes als països àrabs. Ho diu una informació del diari Público, que explica que el rei emèrit ho hauria fet a través d’una empresa creada el 1977 sota el nom d’Alkantara Iberian Exports i que haurien controlat el diplomàtic Manuel Prado i Colón de Carvajal i el magnat Adnán Jashogyi. A més, s’hauria finançat amb diners públics de l’Institut de la Indústria i Foment del Comerç Exterior.

Cadascuna de les dues organitzacions públiques hauria escollit a dit algun delegat dins l’empresa de venda d’armes i un d’ells hauria estat Borja Prado, fill de Manuel Prado i testaferro de Joan Carles I.

L’empresa hauria venut armes a l’Iran, cosa que va causar la imputació de Jashogy en una causa contra tràfic il·legal, però el magnat va aconseguir traspassar tots els drets de la companyia al ja traficant libanès Abderramán El Assir.

En aquesta etapa, haurien aconseguit obrir mercat al Marroc fins que el 1984 Alkantara Iberian Exports es converteix en la major exportadora d’armes de l’estat espanyol. Finalment, l’activitat de l’empresa acaba cessant el 1990.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El rei Joan Carles I hauria forjat la seva fortuna amb la venda d’armes”

Deixa un comentari

Notícies més llegides