Catalunya tanca totes les activitats a les 00.30 i limita les reunions

També recomana als ajuntaments restringir l'accés durant la nit a punts de trobada com parcs i platges

La Generalitat ha decidit tancar totes les activitats a les 00.30 hores i limitar a 10 el nombre de persones que es poden reunir en espais privats i públics, per mirar de frenar la pandèmia. Les mesures no són fermes encara perquè han de ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que alguna afecta drets fonamentals.

Així ho han explicat en roda de premsa el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, després de reunir-se amb el president Pere Aragonès. L’executiu ha justificat les restriccions per les “dades pèssimes” que està registrant la pandèmia a Catalunya, on s’estan complint “les previsions més dolentes”.

Les noves mesures, segons el Govern, busquen “l’equilibri de la vida social, econòmica i emocional”. Les mesures també es justifiquen pel fet que la pressió que afectava els CAPs es trasllada ara als hospitals “de manera molt preocupant”. Aquest dilluns ja hi ha 1.091 persones ingressades i 209 a l’UCI.

Les mesures busquen limitar la mobilitat i els contactes per frenar la transmissió en les activitats socials “més problemàtiques”, les trobades grupals, les reunions a l’interior i a l’exterior que apleguen un nombre elevat de persones. Una de les principals propostes és el tancament d’activitats a les 00.30 hores, que afecta també la restauració que fa menjar per emportar. La recollida a l’establiment també ha d’acabar a les 00.30 hores.

Així mateix, el Govern recomana als ajuntaments que restringeixin l’accés a aquelles zones dels seus municipis que puguin ser considerades punts de trobada, com poden ser per exemple els parcs i les platges.

A més, el Govern també prohibeix menjar i beure a la via pública i recorda que en qualsevol acte s’han de preservar els dos metres i mig de distància interpersonal, i que en esdeveniments culturals com concerts el públic ha d’estar assegut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides