Salut xifra en un 40% els contactes de positius que no fan la quarantena

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, espera "que a la tardor hagi acabat, està a les nostres mans"

Gent fent cua per vacunar-se

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha dit que prop del 40% dels contactes de positius de covid-19 no està fent la quarantena necessària de deu dies per evitar l’expansió del coronavirus. Ho ha explicat en una entrevista a TV3 en què ha alertat que “l’augment d’interacció social conjuntament amb la variant Delta és un còctel molt perillós”.

Aquest dissabte l’adjunta a la Direcció d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, Ariadna Mas, explicava que només el divendres es van atendre 41.000 persones al CAP. “Hem multiplicat per cinc les visites covid aquestes dues setmanes”, ha assegurat.

El perfil dels contagiats són joves amb poca simptomatologia. “És important que diagnostiquem, fonamentalment pel confinament dels deu dies i els contactes estrets”, ha explicat tot i que Salut va fer una crida als contactes estrets a no anar al CAP. “No podem fer proves ni trucades a 80.000 persones cada dia. Si ets un contacte estret asimptomàtic, t’has de quedar a casa fent quarantena”, ha justificat.

D’altra banda, el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha comentat en una entrevista a La Vanguardia que espera “que a la tardor hagi acabat”, i afegeix: “Està a les nostres mans”. A l’entrevista, Argimon insisteix també en la necessitat de protegir els sanitaris: “Ja hi ha més de 700 sanitaris vacunats de baixa per covid”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides