Raquel Sánchez, d’alcaldessa de Gavà a nova ministra de Transports

La presència catalana al gabinet de Sánchez s'amplia a tres ministres amb Miquel Iceta i Manuel Castells

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez (PSC), rellevarà José Luis Ábalos com a titular del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. D’aquesta forma, la presència catalana al gabinet s’amplia a tres ministres amb la presència de Miquel Iceta (PSC) i Manuel Castells (Comuns) al govern espanyol, que segueixen a l’executiu després de la remodelació profunda que fa Pedro Sánchez aquest dissabte.

No només augmenta la presència de catalans al Consell de Ministres, sinó que també ho fa la quota del PSC en el si del govern espanyol amb la incorporació de Sánchez, que assumeix aquesta nova responsabilitat en matèria de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’altre representant del PSC, Miquel Iceta, que és el primer secretari del partit, continuarà a l’executiu, però amb una altra responsabilitat. Iceta deixa la cartera de Política Territorial i Funció Pública, que ocuparà l’alcaldessa de Puertollano Isabel Rodríguez, i es farà càrrec de la vacant que deixa José Manuel Rodríguez Uribes al ministeri de Cultura i Esports.

Sánchez, advocada de formació va començar la seva carrera a un bufet d’advocats de Barcelona i la va continuar en un despatx propi a Castelldefels. Vinculada sempre al seu municipi natal, Gavà, va iniciar la carrera política com a regidora del PSC al consistori l’any 2007. En va ser tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i també portaveu del grup municipal. Va repetir la legislatura següent com a tinent d’alcalde d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat al principi i alcaldessa des del 2014 en substitució de Joaquim Balsera.

El 2015 va guanyar les eleccions municipals i va repetir el 2019 amb majoria absoluta. Enmig va ser escollida primera secretària del PSC Gavà, membre de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i membre del Consell Nacional del PSC. A més, el 2015 va ser nomenada vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat. És també vicepresidenta institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona des del 2019 i la patrona de l’Institut Cerdà des del 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Raquel Sánchez, d’alcaldessa de Gavà a nova ministra de Transports”

  1. Estará contento mi amigo profesor (SIC) del mismo departamento que yo en un gran instituto de Barcelona.
    El siendo representante de Podemos en el Ayuntamiento de Gava, me decía, menuda H— de P—, la alcaldesa, me putea y antidemocraticamente, no me pasa la documentación que le requiero, vamos que el Ayuntamiento, es un cortijo para ella.
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides