TV3 i Catalunya Ràdio van entrevistar 24 cops a Elisenda Paluzie i Marcel Mauri entre setembre i desembre del 2020

Durant aquells quatre mesos, Ricard Ustrell va conversar, a més, amb Pere Pugès, fundador de l’ANC a ‘Planta baixa’ i una hora amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a ‘Quatre gats’

Elisenda Paluzie i Marcel Mauri al programa 'Més 324', de TV3, dirigit i presentat per Xavier Graset

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, van ser entrevistats 24 vegades a diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio entre els mesos de setembre i desembre de 2020, tal i com recull el darrer Informe sobre l’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Mauri va ser entrevistat tretze cops i Paluzie, onze. Com a promig, els mitjans de comunicació públics de la Generalitat van entrevistar un o altre sis cops al mes.

Aquests dirigents de les entitats independentistes van ser convidats vuit vegades cada un entrevistes a TV3. A Catalunya Ràdio, Mauri hi va parlar cinc cops mentre que Paluzie ho va fer tres. El programa Tot es mou, presentat per Helena García Melero, és el que més inclinació ha tingut a donar-los la paraula a TV3: set vegades (quatre a la presidenta de l’ANC i tres al vicepresident d’Òmnium). Laura Rosel també els va convidar set cops a El matí de Catalunya Ràdio: quatre a Mauri i tres a Elisenda Paluzié. Xavier Graset va obrir les portes del seu Més 324, de TV3, dos cops a cadascun. Els altres programes de TV3 on han participat són Els matins (1 cop cadascun), Planta baixa (només Marcel Mauri). Tots dos van participar, a més, en un programa especial dedicat a l’11 de setembre. Pel que fa a Catalunya Ràdio, Mauri va intervenir, a més, al programa El suplement.

Xavier Graset va incloure entre els seus convidats a Pere Pugès, un dels fundadors de l’ANC, mentre que Ricard Ustrell va dedicar una hora sencera a entrevistar a la presó al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En total, doncs, els dirigents d’ambdues entitats van ser protagonistes d’entrevistes a TV3 i Catalunya Ràdio en 26 ocasions els darrers quatre mesos de l’any passat.

El predomini de l’ANC i Òmnium Cultural als programes informatius i magazines de TV3 i Catalunya Ràdio és absolut. Els hi van concedir el 88,4% del temps de paraula dedicat a les entitats vinculades al debat polític que no són partits a TV3 i el 78,6% a Catalunya Ràdio. TV3 va dedicar un 4% a dues entitats contràries a la independència –Impulso Ciudadano i la Plataforma 3 d’octubre- i Catalunya, un 11% a Societat Civil Catalana.

L’entitat del món independentista que va tenir més presència a TV3 durant aquells mesos no va ser ni l’ANC ni Òmnium Cultural. Es tracta de l’Associació Catalana pels Drets Civils, els dirigents de la qual van ser entrevistats onze vegades a diferents programes de TV3 i set, als de Catalunya Ràdio. Pels micròfons de TV3 també van passar quatre cops els portaveus d’Alerta Solidària i un els d’Arran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.