Illa supedita el seu eventual suport al Fons de Riscs al parer del Consell de Garanties Estatutàries

El líder socialista qüestiona la mesura i apunta que es tracta d'una llei "de cas únic"

Salvador Illa
Salvador Illa

El cap de files del PSC al Parlament, Salvador Illa, s’ha mostrat obert a votar a favor del Fons Complementari de Riscs si el Consell de Garanties Estatutàries avala aquesta mesura. No obstant això, Illa ha expressat que la iniciativa, anunciada per l’executiu de Pere Aragonès per ajudar a afrontar reclamacions del Tribunal de Comptes a alts càrrecs de la Generalitat, “introdueix dubtes” pel que fa a la seva legalitat, i que l’objectiu del PSC és aclarir-los.

El líder de l’oposició al govern català, que ha fet aquestes declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha apuntat que la iniciativa pot emmascarar “una llei singular o de cas únic”, esgrimint que “no existeix una urgència extraordinària” que la justifiqui.

Els socialistes indiquen que els decrets llei es van concebre per respondre a qüestions “d’extraordinària i urgent necessitat”, i troben “difícil d’adduir”, en benefici dels alts càrrecs no coberts per les pòlisses d’assegurances de la Generalitat davant les reclamacions del Tribunal de Comptes, que aquesta necessitat sigui “una circumstància difícil de preveure”.

Illa, d’altra banda, ha rebutjat sumar-se a una eventual crida per part del president Pere Aragonès a favor d’un acord per l’amnistia i l’autodeterminació, que considera “un plantejament divisiu”. El socialista, que ha emplaçat el president català a presentar arguments dialogant cara a cara i no a través dels mitjans, ha afegit que “no hi estem d’acord, bàsicament, perquè no és viable. L’autodeterminació no és aplicable a Catalunya, [perquè] Catalunya no és una colònia, Espanya no és un Estat autoritari”. “L‘amnistia no està permesa per les nostres lleis”, ha sentenciat.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari