Quins són ara els alts càrrecs més ben pagats del govern?

El sou oficial més alt de la Generalitat, segons les dades penjades al portal de transparència actualitzades amb data d’aquest 2 de juliol, correspon al president Pere Aragonès: guanya 130.250,60 euros anuals després d’haver-se’l reduït amb relació al que va percebre el seu antecessor al càrrec, Quim Torra, el qual va superar els 153.000 euros.

No obstant això, tenint en compte que la relació dels directius de les entitats del sector públic i les seves retribucions encara no ha estat actualitzada per la Generalitat, podria donar-se el cas que algun responsable d’alt rang de la Generalitat tingués un sou similar.

Per exemple, el director general de Ferrocarrils de la Generalitat durant l’anterior mandat, Pere Calvet, tenia un sou de 147.754,56 euros anuals, gairebé com el de Torra, i no era l’únic que superava els actuals números del govern que encapçala Aragonès, segons la taula de retribucions actualitzada amb data del passat 21 d’abril.

Deixant Aragonès al marge, el segon sou actual més alt publicat pel govern no correspon a cap dels consellers ni al vicepresident, Jordi Puigneró, sinó a quatre figures del sottogoverno: Núria Cuenca, la secretària general del Departament de la Presidència, Francesc Esteve Balagué, el director del gabinet jurídic de la Generalitat, Xavier Bernadí, el secretari del govern, i Joan Ridao, el nou director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, tenen sous de 117.452,94 euros. El vicepresident Puigneró rep el mateix sou oficial que els consellers: 115.517,04 euros.

Més enllà d’aquests alts càrrecs, els únics càrrecs directius o eventuals de la Generalitat que consta que superin els 100.000 euros anuals són els caps de les oficines dels expresidents: Pere Cardús (de Quim Torra), Josep Lluís Alay (de Carles Puigdemont), Maria-Reis Quinzaños de Visa (d’Artur Mas) i Jordi Menéndez (de José Montilla) cobraran 105.676,38 euros cada any.

(Visited 700 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quins són ara els alts càrrecs més ben pagats del govern?”

Feu un comentari