Mediapro pot passar a mans de dos fons voltor per culpa dels seus impagaments

Invesco i Searchlight han ofert 60 milions d’euros a l’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet

Edifici central de la productora audiovisual Mediapro, a Barcelona

Edifici central de la productora audiovisual Mediapro, a Barcelona

Els fons voltor Invesco i Searchlight han ofert 60 milions d’euros a la productora audiovisual Mediapro perquè faci front als seus compromisos de pagament de deute més immediats. Aquesta quantitat, segons informa El Confidencial, se suma als 330 milions que els dos fons voltor s’han compromès a invertir, la qual cosa comportaria que es fessin amb el control de l’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet. Mediapro deu uns mil milions d’euros a diverses entitats financeres i el 30 de juny havia de pagar 25 milions d’aquest deute. No ha pogut fer-ho i ha aconseguit, in extremis, una pròrroga d’unes setmanes, que expira el 31 de juliol.

Invesco i Searchlight ja van comprar 180 milions del deute de Mediapro i ho van fer amb un fort descompte del 30%, aprofitant la situació desesperada de l’empresa. La idea d’aquests dos fons és diluir pràcticament a zero les participacions dels actuals accionistes: Orient Hontai Capital (fons xinès que té el 53,5% de les accions), WPP (empresa publicitària britànica que té el 22,5%) i Jaume Roures i Tatxo Benet (que tenen un 12% cadascun). Qui més hi sortiria perjudicat amb aquesta operació és el fons xinès, que fa només tres anys va invertir 1.016 milions per fer-se amb la majoria de Mediapro. WPP ja ha valorat als seus comptes el seu 22,5% d’accions en 0 euros vista la situació crítica de la firma audiovisual.

Els esforços de Roures perquè la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) li concedís un crèdit no han fructificat, malgrat que va rebaixar la petició inicial de 300 a 230 milions d’euros. Nombrosos mitjans de comunicació van considerar que la concessió d’aquest crèdit serviria perquè Mediapro es salvés de la fallida amb els diners de tots els espanyols.

D’altra banda, un informe recent de l’agència de rating Fitch ha comunicat que rebaixava la qualificació del deute de Mediapro del nivel CCC a CC, situant-la així a dos nivells de considerar-la  en insolvència. El 2 de juliol, va ser una altra agència de rating, Moody’s, qui va rebaixar la seva qualificació, deixant el seu deute a un pas del bo porqueria. Si Invesco i Searchlight es fan amb el control de Mediapro caldrà veure si mantenen Jaume Roures i Tatxo Benet com a gestors o els substitueixen per d’altres executius que els generin més confiança.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.