Una associació de guàrdies civils denuncia el programa ‘Bricoheroes’

Diuen que a TV3 "tornen a confondre la Llibertat d'Expressió i l'humor amb la incitació a la violència"

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha fet públic un comunicat en el qual denuncia un nou vídeo del programa Bricoheroes de TV3, protagonitzat per Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu), en el qual “tornen a confondre la Llibertat d’Expressió i l’humor amb la incitació a la violència”, segons aquesta associació. El comunicat diu que “no és la primera vegada i, molt ens temem en AEGC, que no serà l’última en la qual aquest mitjà autonòmic confon el dret a la llibertat d’expressió amb la vexació a un col·lectiu, els guàrdies civils, que porten anys patint en moltes localitats catalanes l’assetjament d’aquells que defensen la ruptura constitucional del país”.

El vídeo en qüestió és un gag protagonitzat per Jair Domínguez i Peyu en el qual tots dos es pregunten si amb un ferro que mostren a càmera es pot fer mal algú, i fan broma dient que si el llencen a cap d’un guàrdia civil segur que li farà mal “perquè tenen la pell més fina” i que “de seguida els hi surten morats”.

Des de l’AEGC diuen que “defensem i creiem fermament en el dret a la llibertat d’expressió, entre altres motius perquè els guàrdies civils el tenim molt “qüestionat” pel nostre Règim Disciplinari, per tant respectem per sobre de tot la llibertat dels ciutadans per a expressar-se. Però també creiem que es pot exercir aquest dret sense agredir a ningú i per suposat sense fomentar l’ús de la violència contra cap persona, exerceixi la professió que sigui”.

A parer de l’AEGC, “el gag no té gràcia, independentment que sigui el col·lectiu de la Guàrdia Civil l’afectada, ens semblaria igual de greu que es digués que amb aquest tros de ferro es pot enfonsar el crani a un mosso, a un guàrdia urbà, a un metge, a un bomber… Portem anys en què la violència verbal i física ha assaltat els carrers catalans i creiem que des d’un mitjà públic, com és TV3, la qual cosa ha de fomentar-se és la tolerància, el respecte al qual pensa com el teu o diferent i amb aquest bast sentit de l’humor es perd una gran oportunitat de contribuir a millorar la convivència”.

El comunicat de l’associació de membres de la Benemèrita conclou que “per això des de l’AEGC condemnem i rebutgem l’ús d’aquesta mena d’humor, sense distinció del col·lectiu contra el qual vagi dirigit, i defensem que des d’un mitjà públic s’evitin aquest tipus de situacions, perquè es corre el risc que es doni ales als violents i se’ls inciti a apedregar a guàrdies civils”.

Per la seva part, Jair Domínguez ha respost al seu compte de Twitter a la denúncia de l’AEGC, posant: “Si uns nazis venen a matar-te per ser gay no et defensaran, ara, per posar denúncies sempre estan a punt”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides