TV3 va fer 20 entrevistes a presos i fugits independentistes entre el setembre i el desembre del 2020

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Comín i Marta Rovira van ser entrevistats tres cops cadascun a la ràdio o la televisió públiques

Carles Puigdemont a 'Els matins' de TV3, l'1 d'octubre del 2020

Entre els mesos de setembre i desembre de l’any passat, els líders independentistes condemnats a presó o que van fugir de Catalunya arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració unilateral d’independència van ser entrevistats en 20 ocasions a diversos programes de TV3. Algunes d’aquestes entrevistes es van fer a les presons on estaven confinats i d’altres als propis estudis de TV3, aprofitant que estaven en situació de semillibertat o fruint de permisos penitenciaris. Els membres del govern de la Generalitat fugits van ser entrevistats a través de sistemes telemàtics. Aquestes dades es desprenen de l’Informe sobre l’observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio. Setembre-desembre del 2020, presentat fa uns dies pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Toni Comín, desde Bèlgica, i Marta Rovira, desde Suïssa, són els membres d’aquest grup que van tenir més protagonisme a la televisió pública de la Generalitat. Tots dos van ser entrevistats en tres ocasions. Comín als programes Els matins, Tot es mou i Més 324; Rovira, a Tot es mou, Més 324 i TN vespre. Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Dolors Bassa van ser entrevistats dos cops cadascun a TV3 durant els darrers quatre mesos de 2020. La resta de dirigents –Joaquim Forn, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Cuix art, Lluís Puig, Jordi Turull, Clara Ponsatí i Jordi Sánchez– ho van ser en una ocasió en algun dels programes de la televisió que dirigeix Vicent Sanchis. L’únic membre d’aquest col·lectiu que no va ser interpel·lat directament per periodistes de TV3, en aquest període, va ser Josep Rull.

Xavier Graset és qui més es va esforçar per completar la graella del seu programa, el Més 324, amb presos i fugits. En  va entrevistar sis. Lídia Heredia va parlar amb cinc d’ells a Els matins, el mateix nombre que Helena García Melero a Tot es mou.  Cristina Puig només va entrevistar Carme Forcadell, al FAQS, però la va tenir 70 minuts a l’estudi. Ricard Ustrell va tenir Jordi Cuixart en un Quatre gats i a Raül Romeva a Planta baixa, mentre que Marta Rovira va ser entrevistada en un TV vespre.

La seva presència a Catalunya Radio va ser inferior. Sis d’ells, Carles Puigdemont, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Clara Ponsatí, Raül Romeva i Jordi Turull van passar per El matí de Catalunya Ràdio mentre que Oriol Junqueras va estar present a El suplement, a través d’unes repostes per escrit que van ser interpretades per un locutor de l’emissora. No es pot negar que tant a TV3 com a Catalunya Ràdio estan molt pendents i interessats de les reflexions i opinions d’aquests dirigents polítics i socials. Amb excepció feta de Josep Rull, aquells quatre mesos, això sí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “TV3 va fer 20 entrevistes a presos i fugits independentistes entre el setembre i el desembre del 2020”

Deixa un comentari

Notícies més llegides