Pere Aragonès defensa la legalitat del fons per pagar les fiances del Tribunal de Comptes

Els grups de la dreta del Parlament carreguen contra el Govern català per destinar diners públics en benefici dels acusats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control del Govern
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres al Parlament la creació del nou fons complementari de riscos per pagar les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat als dirigents del procés independentista. Aragonès ha assegurat que la mesura “de suport a treballadors públics” és legal i que “altres administracions” tenen contractades pòlisses similars.

“El Govern prendrà les mesures necessàries per donar cobertura als servidors públics”, ha afirmat el president català, remarcant que “no hi ha desplaçament patrimonial en cap cas. La cobertura de risc és menor a la que tenen assegurades Galícia o fins i tot el govern de l’Estat pel que fa a responsabilitat comptable. Es garanteix l’aval per protegir aquesta responsabilitat”.

Aragonès ha assegurat que el fons “protegeix” els treballadors públics i la seva “presumpció d’innocència”, i considera que la mesura “no només es tracta dels casos que hi ha ara, sinó també dels que hi poden haver en un futur”. Com el president de la Generalitat, el conseller d’Economia, Jaume Giró, també ha defensat el fons definint-lo com “un instrument per restablir l’espai de llibertat, per fer política a Catalunya”. Giró ha assegurat que la mesura no comporta cap delicte de malversació i que permetrà exercir la funció pública “sense por”.

L’oposició, però, -concretament els partits de la dreta- ha carregat contra el fons de risc. El diputat de Ciutadans Ignacio Martín ha definit la mesura com una “martingala per destinar diners públics en benefici dels qui van fer un cop a la democràcia”, mentre que el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha acusat l’Executiu de “robar” als catalans per pagar les fiances dels “protagonistes del cop d’Estat”. D’altra banda, el dirigent del PP català, Alejandro Fernández, ha acusat el Govern de buscar la manera de “desfer-se” de la multa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.