Joan Subirats es jubila i deixa el seu càrrec a l’Ajuntament de Barcelona

La sortida del tinent d'alcalde coincideix amb la sentència del Suprem que obliga el consistori a col·locar una imatge de Felip VI a la Sala de Plens

El tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats
El tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats

El tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut aquest dimecres juntament amb l’encara tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament, Joan Subirats, per anunciar que el catedràtic es jubila i deixa els seus càrrecs del consistori. Com ha explicat Colau, ella ja tenia coneixement de la voluntat de Subirats de jubilar-se com a catedràtic de Ciència Política de la UAB i ara que ha complert 70 anys podrà fer-ho efectiu.

L’alcaldessa ha reconegut la tasca del que ha estat la seva mà dreta al capdavant de l’àrea de Cultura, i ha assegurat que “el llegat i la feina del Joan arriben per quedar-se. Està garantida la seva continuïtat”. La seva baixa, però, no es farà efectiva fins a finals de mes i serà llavors quan l’actual regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, assumeixi la regidoria de Cultura. Un altre canvi que comportarà la sortida de Subirats és el nou paper que tindrà l’actual conseller municipal de Barcelona en Comú al districte d’Horta-Guinardó, Pau González, qui es convertirà en regidor.

Durant la compareixença, l’encara tinent d’alcalde de Cultura ha assegurat que la seva jubilació no comporta una retirada de la política i que seguirà “en actiu”. “Em sento molt vinculat al projecte municipalista de Barcelona en Comú i, sigui com sigui, treballaré per reforçar-lo”, ha admès.

La marxa de Subirats coincideix amb la sentència del Tribunal Suprem que obliga a l’Ajuntament de Barcelona a col·locar una imatge de Felip VI a la Sala de Plens. Després de sis anys de batalla judicial -el 2015 el govern de Colau va retirar el bust de Joan Carles I argumentant que ja no era cap d’Estat i, des de llavors, no ha tornat a col·locar cap símbol reial a la sala- l’alt tribunal ha donat la raó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El mandat anterior es va canviar el reglament municipal establint que el ple de l’Ajuntament és qui ha de decidir quins símbols es col·loquen a la sala, però segons l’argumentació del Suprem, el Reglament d’Organització i Funcionament (ROF) de les Entitats Locals “ordena que en tots els municipis, en lloc preferent i en el lloc en què es reuneix el seu màxim òrgan (el Ple) estigui present el símbol de la forma política de l’Estat espanyol”, una norma que “no pot quedar desplaçada pels reglaments orgànics municipals”.

Al ser preguntada per l’assumpte, Colau ha afirmat que a parer seu “vam actuar correctament quan vam retirar el bust del rei emèrit”, i ha indicat que ara l’equip de Govern es mantindrà a l’espera del que decideixi serveis jurídics, l’òrgan encarregat d’assessorar l’Alcaldia sobre els aspectes judicials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides