CCOO alerta que els Mossos no tenen efectius per a la propera operació sortida i arribada de vacances

El sindicat denuncia que el temps de resposta a les diferents incidències viàries supera moltes vegades els 45 minuts

Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial

El Sector de Mossos de CCOO denuncia que “la manca de personal a l’especialitat de trànsit és insostenible” i que “aquesta situació afectarà el servei que presta el Cos de Mossos d’Esquadra a vies principals de la xarxa viaria de Catalunya en la propera operació sortida i arribada de vacances”. El sindicat, en un comunicat, afirma que ja s’ha denunciat en reiterades ocasions en els darrers dos anys que la situació de l’especialitat de trànsit en el cos de la Policia de Catalunya és molt preocupant, però que des del cos de Mossos d’Esquadra “es fa cas omís”.

CCOO afirma que davant la manca de personal de trànsit del cos policial de la Generalitat, així com la manca de vehicles que es necessiten per cobrir els serveis mínims necessaris, dotacions de seguretat ciutadana dels Mossos han de cobrir els accidents en vies d’alta densitat de vehicles pesants i de turismes, assumint riscos d’alta perillositat, sense la formació adequada ni l’experiència que tenen els especialistes de trànsit.

El sindicat assegura que la manca de presència de dotacions de trànsit de Mossos a les vies catalanes és alarmant. Segons el sindicat, els controls d’alcoholèmia, drogues o transports no es poden realitzar en moltes ocasions, tot i que han estat planificats, ja que la manca d’efectius fa impossible que es puguin dur a terme. I que això genera preocupació entre els agents, ja que veuen impotents com la sensació d’impunitat dels infractors més perillosos, es veu incrementada per la manca de presència policial a les carreteres catalanes.

El comunicat informa que CCOO, s’ha reunit en diferents ocasions amb el Cap de la Divisió de Trànsit per tal de posar-li en coneixement l’estat actual de l’especialitat, i que fins i tot també s’han reunit amb el Comissari Cap de la Comissaria General de Mobilitat (màxim responsable del cos en matèria de trànsit) per traslladar-li la realitat que viu el trànsit a Catalunya i poder esbrinar sense èxit perquè el cos ha pres la decisió unilateral de reunificar efectius en els sectors de trànsit més grans, deixant raquítics i gairebé sense efectius a set sectors que s’encarreguen del control i la vigilància del trànsit en vies principals i que durant el període estival són vies de pas per milers de persones cada dia.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari