Argimon reclama més finançament o “el sistema petarà”

El conseller de Salut diu que ara no relaxaria igual les restriccions i es mostra partidari de "recuperar la mascareta"

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

La pressió assistencial als centres d’atenció primària (CAP) és la preocupació principal reconeguda pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el qual ha alertat que “si no tenim més finançament, el sistema petarà”, durant una entrevista concedida aquest dimecres a Els Matins, de TV3.

“Tenim les mans que tenim, no podem contractar més personal perquè no n’hi ha”, ha manifestat Argimon en un context d’increment de la càrrega de treball en els CAP, derivat de l’impacte de la cinquena onada de la pandèmia de la covid-19.

Sobre aquesta onada, el conseller ha manifestat que si pogués tornar enrere, no relaxarien les restriccions com ho van fer. En particular, ha dit que “potser ara ens interessaria” recuperar l’ús generalitzat de la mascareta en exteriors “perquè, aleshores, d’alguna manera tots tenim en el cap que és un senyal que estem encara en pandèmia”.

Argimon, que ha indicat que per això han recomanat dur-la, ha considerat que “potser hi ha molta gent que no la porta en llocs on l’hauria de portar”.

Pel que fa a l’enduriment de les restriccions, després del tancament de l’oci nocturn, el titular de Salut s’ha mostrat partidari d'”extremar les mesures” en altres activitats d’oci que no han estat prohibides, com són els festivals.

Salut xifra en 25 els brots des que es van reobrir les discoteques i el conseller ha demanat al sector de l’oci nocturn que presenti un pla de vacunació viable. Sobre aquesta qüestió, ha afirmat que el departament, per manca de personal, no pot gestionar els tests d’antígens que haurien de passar els clients d’aquests negocis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Argimon reclama més finançament o “el sistema petarà””

  1. Pero que dice este A normal.
    Si el sistema ya lo peto el Boi Ruiz, privatizandolo, pero claro era uno de los mejores del Artur Mas
    Estos dos (Boi Ruiz y Artur Mas), deberian ir a la Corte del Tribunal Penal Internacional, por crimenes contra la humanidad

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides