Sánchez recorrerà el fons per pagar les fiances si no s’ajusta a la llei

El govern espanyol "estudia" el document que dona cobertura als afectats per les multes del Tribunal de Comptes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu “estudia” el decret de la Generalitat per a la creació d’un Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes, “i si està subjecte a dret res a objectar”, però “si no està subjecte a dret, evidentment ho haurem de recórrer”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions des d’Estònia en el transcurs d’una compareixença conjunta amb la primera ministra d’aquesta república, Kaja Kallas. La portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ja havia apuntat anteriorment durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el seu govern vetllarà perquè es compleixi “la legalitat”.

El decret aprovat per la Generalitat estableix que l’aval per afrontar les peticions del Tribunal de Comptes a 34 càrrecs de la Generalitat el presentarà una entitat financera i no la Generalitat. Així ho han explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, que ha assegurat que no hi haurà desplaçament de diners “en cap moment” fins que hi hagi sentència ferma en última instància.

Per la seva banda, la Caixa de Solidaritat ha urgit a seguir donant diners per si el govern espanyol tomba el fons que ha aprovat el Govern.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides