Sánchez recorrerà el fons per pagar les fiances si no s’ajusta a la llei

El govern espanyol "estudia" el document que dona cobertura als afectats per les multes del Tribunal de Comptes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu “estudia” el decret de la Generalitat per a la creació d’un Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes, “i si està subjecte a dret res a objectar”, però “si no està subjecte a dret, evidentment ho haurem de recórrer”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions des d’Estònia en el transcurs d’una compareixença conjunta amb la primera ministra d’aquesta república, Kaja Kallas. La portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ja havia apuntat anteriorment durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el seu govern vetllarà perquè es compleixi “la legalitat”.

El decret aprovat per la Generalitat estableix que l’aval per afrontar les peticions del Tribunal de Comptes a 34 càrrecs de la Generalitat el presentarà una entitat financera i no la Generalitat. Així ho han explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, que ha assegurat que no hi haurà desplaçament de diners “en cap moment” fins que hi hagi sentència ferma en última instància.

Per la seva banda, la Caixa de Solidaritat ha urgit a seguir donant diners per si el govern espanyol tomba el fons que ha aprovat el Govern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.