Oriol Junqueras torna al Parlament Europeu abans de reunir-se amb Carles Puigdemont

Aquest dimecres l'exvicepresident de la Generalitat es reunirà amb el líder de JxCat a Waterloo (Bèlgica)

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras
L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

El líder d'ERC, Oriol Junqueras

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, visita aquest dimarts el Parlament Europeu a Estrasburg (França) després de quasi quatre anys sense poder tornar-hi. Ho farà acompanyat de Carme Forcadell, Raül Romeva, Dolors Bassa i Meritxell Serret.

Junqueras i Romeva -antics eurodiputats- participaran en les reunions del grup dels Verds i de l’Aliança Lliure Europea (ALE). De fet, el líder d’ERC va ser nomenat president de l’ALE el gener del 2020, quan estava a la presó per la seva participació en el procés i el referèndum.

Els indultats i Serret continuaran la ronda internacional aquest dimecres a Waterloo (Bèlgica), on es reuniran amb l’expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, i el raper Valtònyc. La reunió començarà a les dues de la tarda i, un cop finalitzada, està previst que només Junqueras comparegui davant dels mitjans a l’anomenada Casa de la República.

Serà la primera reunió entre Puigdemont i el líder d’ERC des de la declaració d’independència al Parlament, quan van prendre camins diferents. Mentre Junqueras era a la presó i Puigdemont a Bèlgica, ambós han pogut conversar telemàticament però no han tingut l’oportunitat de veure’s de forma presencial fins ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides