Oriol Junqueras torna al Parlament Europeu abans de reunir-se amb Carles Puigdemont

Aquest dimecres l'exvicepresident de la Generalitat es reunirà amb el líder de JxCat a Waterloo (Bèlgica)

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras
L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

El líder d'ERC, Oriol Junqueras

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, visita aquest dimarts el Parlament Europeu a Estrasburg (França) després de quasi quatre anys sense poder tornar-hi. Ho farà acompanyat de Carme Forcadell, Raül Romeva, Dolors Bassa i Meritxell Serret.

Junqueras i Romeva -antics eurodiputats- participaran en les reunions del grup dels Verds i de l’Aliança Lliure Europea (ALE). De fet, el líder d’ERC va ser nomenat president de l’ALE el gener del 2020, quan estava a la presó per la seva participació en el procés i el referèndum.

Els indultats i Serret continuaran la ronda internacional aquest dimecres a Waterloo (Bèlgica), on es reuniran amb l’expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, i el raper Valtònyc. La reunió començarà a les dues de la tarda i, un cop finalitzada, està previst que només Junqueras comparegui davant dels mitjans a l’anomenada Casa de la República.

Serà la primera reunió entre Puigdemont i el líder d’ERC des de la declaració d’independència al Parlament, quan van prendre camins diferents. Mentre Junqueras era a la presó i Puigdemont a Bèlgica, ambós han pogut conversar telemàticament però no han tingut l’oportunitat de veure’s de forma presencial fins ara.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides