La dreta esclata contra el Govern per les fiances, que preveu recórrer

PP, Vox i Cs s'oposen a la mesura anunciada per la Generalitat en resposta a les multes del Tribunal de Comptes

El presidente del PP, Pablo Casado, mira a la cámara durante el pleno en el que se debate la moción de censura planteada por Vox, en el Congreso de los Diputados, Madrid (España), a 21 de octubre de 2020. Se trata de la quinta moción de censura que se debate desde la recuperación de la democracia en 1978, una iniciativa con la que Vox busca sustituir a Pedro Sánchez en la Presidencia del Gobierno, pero que nace abocada al fracaso. De hecho, es la que menos apoyos suscita de todas las que se han debatido hasta ahora. 21 OCTUBRE 2020;PEDRO SANCHEZ;MOCION DE CENSURA;VOX;GOBIERNO;ESPAÑA;DEMOCRACIA;SANTIAGO ABASCAL EUROPA PRESS/E. Parra. POOL 21/10/2020

La dreta i l’extrema dreta tornaran a dur als tribunals el Govern de la Generalitat. En aquest cas, serà per la creació del Fons Complementari de Riscos que l’Executiu ha anunciat aquest mateix dimarts per poder cobrir les fiances milionàries que el Tribunal de Comptes reclama a una quarantena d’ex-alts càrrecs de l’administració catalana.

El president del PP, Pablo Casado, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que eviti que la Generalitat doni cobertura a les reclamacions del Tribunal de Comptes. Casado ha afirmat que és una “malversació inadmissible” i un “frau dels que van malgastar els diners dels espanyols per donar un cop a l’Estat”. “Recorrerem sol·licitant la inhabilitació dels que ho aprovin”, ha dit.

El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha tornat a titllar els consellers del Govern de “membres de la màfia separatista” i ha anunciat que els asseuran als bancs dels acusats. “Els membres de la màfia separatista, ara en el govern, acudeixen al rescat dels condemnats per malversació. En cas de prosperar, incorreran en el mateix delicte i els asseurem al banc dels acusats”, ha dit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, que ha advertit l’Executiu que si decideix pagar les fiances als 34 ex-alts càrrecs encausats pel Tribunal de Comptes, estarà “robant als catalans” i “incorrent en un presumpte delicte d’encobriment i prevaricació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides