Com compara l’Espanya actual amb la de Felip II un dirigent ‘indepe’?

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners
Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

L’exconseller Josep Rull ha aprofitat el seu viatge a Bèlgica no només per visitar l’expresident Carles Puigdemont, sinó també per ampliar el repertori de denúncies contra Espanya, en aquest cas usant la història tres segles anterior al naixement de Bèlgica.

El concepte clau, un cop més, és “repressió”. Rull l’ha esgrimit quan ha difós a Twitter des de Brussel·les la imatge d’una placa referent a les execucions dels comtes d’Egmont i Hornes, l’any 1568.

Rull, que recentment ha recuperat la llibertat gràcies a l’indult concedit pel govern espanyol al dirigents del procés presos, ha comentat: “Memòria històrica a Brussel·les. Conceptes terriblement vigents com repressió. Latituds diferents, actors similars…”. El missatge, que compara fets del segle XVI amb els de la Catalunya del procés, ha estat redifós pel seu company de files i també exconseller Jordi Turull.

La placa explica: “Davant d’aquest edifici van ser decapitats, el 5 de juliol del 1568, durant la rebel·lió contra l’autoritat del rei d’Espanya Felip II, els comtes d’Egmont i Hornes, il·lustres víctimes de la repressió”.

Per la seva banda, l’actual vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, aficionat a la història alternativa, ha publicat un tuit en castellà -farcit de faltes- per mirar d’esgrimir la independència dels EUA a favor del secessionisme català.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.