L’ANC demana a la Generalitat “cobrir fins a l’últim cèntim” dels afectats pel Tribunal de Comptes

Consideren que "traspassar la responsabilitat de defensar els membres del Govern a la societat civil debilita el moviment independentista"

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) afirma que “l’actual govern de la Generalitat, en defensa de les seves atribucions i de la seva gent, ha de defensar i cobrir fins a l’últim cèntim les persones afectades” en referència a les reclamacions de les quantitats milionàries que ha fet el Tribunal de Comptes a líders del moviment independentista català.

En un comunicat, que fa referència a la reunió d’aquest dissabte del Secretariat Nacional de l’Assemblea, l’ANC argumenta la seva petició defensant que “les persones afectades van actuar en exercici de les seves funcions dins de la Generalitat, aplicant les atribucions i competències que l’Estatut d’autonomia donava a la institució”.
L’ANC diu que “no fer-ho seria renunciar a la defensa de la legitimitat del Govern i de la seva acció i deixar desemparats els seus càrrecs, la qual cosa crearia un precedent que deixaria tocada la credibilitat de la institució de cara al futur”.

En el mateix comunicat, l’organització independentista apunta que “traspassar la responsabilitat de defensar els membres del Govern a la societat civil debilita el moviment independentista, ja que el situa en una situació de desemparament que fins i tot pot incentivar un augment de la repressió econòmica”, afegint que “la solidaritat de la societat civil ha de ser la darrera trinxera i ha de servir sobretot per a l’independentisme de base que no té el paraigua d’una institució, partit polític o organització”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides