La poc fructífera reivindicació de l’èxit dels comuns

L’espai polític dels comuns, Podem i l’esquerra alternativa fa mesos –gairebé es podria dir anys– que reclamava els indults per als presos de l’1-O. Durant molt temps van ser ignorats, titllats d’equidistants, de somiatruites, de voler convèncer el PSOE d’una cosa que no passaria mai.

Passats els mesos i els anys, els presos independentistes han sortit finalment al carrer fruit d’un indult que ha estat anunciat a so de bombo i platerets pel president espanyol, el socialista Pedro Sánchez. Després d’anunciar-se, de fet, els comuns van passejar el president del grup d’Unides Podem, Jaume Asens, per tots els mitjans de comunicació possibles per reivindicar la paternitat de la proposta. Però ha servit de ben poc. A Espanya ningú pensa que ells són els impulsors de la proposta, i a Catalunya encara menys.

Per altra banda, Jaume Asens, comença a estar “amortitzat”, segons sembla que considera la direcció de Podem. Amb el relleu de Pablo Iglesias al capdavant del partit i amb la “nova etapa” que asseguren que s’obre respecte a Catalunya després dels indults als presos independentistes, hi ha una part del partit que vol rellevar-lo i buscar una nova cara per al grup.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari