La justícia ordena a la Generalitat que identifiqui els responsables de vacunar policies i guàrdies civils

La investigació mira de determinar si es va cometre prevaricació amb el retard en l'administració de les dosis als agents

Traspàs de cartera d'Alba Vergés a Josep Maria Argimon
Traspàs de cartera d'Alba Vergés a Josep Maria Argimon

El titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona, que investiga si la Generalitat de Catalunya va prevaricar i va cometre un delicte contra els drets dels treballadors quan va vacunar amb retard agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que treballen a Catalunya, ha ordenat al Departament de Salut que identifiqui els responsables de la gestió del procés de vacunació que hi van intervenir, així com els protocols que van aplicar en el pla de vacunació aplicat als agents policials.

La interlocutòria del jutge, revelada per EFE, també encarrega al secretari d’Estat de Seguretat que identifiqui els responsables del Ministeri de l’Interior que van participar en el procés de vacunació dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya, juntament amb les funcions que tenien encomanades.

La vacunació dels agents es va produir tard, durant el més d’abril, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar que rebessin les dosis al mateix ritme que els agents dels Mossos d’Esquadra. El 8 de maig, la Generalitat va igualar la situació dels cossos policials.

El TSJC havia actuat arran d’una denúncia presentada contra la Generalitat pel sindicat JUPOL, de policies nacionals, i per l’associació JUCIL, de guàrdies civils. El tribunal va considerar que les dades sobre els percentatges d’agents vacunats eren “eloqüents”: mentre que un 80,3% dels efectius dels Mossos, un 79,1& dels de la Guàrdia Urbana de Barcelona i un 71,2% dels de les policies locals estaven vacunats el 22 d’abril, només un 9,9% dels efectius de la Policia Nacional i un 6,3% dels de la Guàrdia Civil havien rebut dosis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides