La CUP retreu a Aragonès que torna al “peix al cove”

Sabater, disconforme amb l'inici del mandat, considera "molt preocupants" gestos de "normalitat" com el sopar amb el rei al MWC

Pere Aragonès
Pere Aragonès

La diputada i cap de files de la CUP Dolors Sabater ha expressat, en una entrevista concedida a Ràdio 4 i La 2, la seva disconformitat amb l’inici del mandat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui ha retret que, segons ella, estigui buscant un retorn al “peix al cove”, l’estratègia de pacte amb l’Estat central i d’acumulació de competències que va posar en pràctica Jordi Pujol i que manté actualment el Partit Nacionalista Basc.

Així mateix, Sabater ha assenyalat que s’han produït, segons el seu parer, “gestos molt preocupants amb relació a l’escenificació d’una pretesa normalitat en les relacions amb l’Estat, de tornar a fer el de sempre”, i s’ha referit específicament a “gestos protocol·laris” com el sopar inaugural del Mobile World Congress, que Aragonès va compartir amb el rei Felip VI i amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Sabater ha rebutjat una “desescalada del conflicte” i s’ha preguntat si “ens estan prenent el pèl o què passa?”, sobre la resolució del conflicte territorial, per a la qual sosté que és imprescindible la celebració d’un referèndum.

Per boca de la diputada, la CUP ha tornat a dir que l’acord ERC-CUP d’aquesta legislatura no és cap xec en blanc i ha reclamat “passos ferms” al govern en polítiques socials si vol que la bancada de la CUP voti a favor dels pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides