Junts pressiona perquè el Govern avali les fiances dels 34 alts càrrecs

Esquerra en canvi demana activar la Caixa de Solidaritat, i el Govern concretarà demà la seva posició

El Govern preveu validar aquest dimarts la seva proposta per “acompanyar” els 34 alts càrrecs multats pel Tribunal de Comptes, als quals se’ls reclama l’abonament de 5,4 milions en el termini de dues setmanes, abans no els embarguin els béns. La sortida que han trobat s’agafa al que es coneix com a principi d’indemnitat. L’estatut bàsic del funcionari públic, una normativa espanyola, regula que qualsevol servidor públic té dret a una tutela i “ha de poder ser acompanyat per l’administració”.

Sense aclarir si el suport inclourà un aval econòmic o es limitarà a l’àmbit exclusivament jurídic, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha revelat aquest dilluns que el govern “defensarà la innocència i la llibertat d’expressió i representació” de tots els afectats, que han estat multats per l’acció exterior de la Generalitat.

Els socis de govern divergeixen sobre aquesta qüestió. Així, mentre Junts per Catalunya, com l’ANC, defensa que el Govern de la Generalitat ha d’avalar els companys perseguits, des d’ERC han evitat concretar si aquest suport ha de ser en forma d’aval. Els republicans, en paral·lel, demanen que s’activi la caixa de solidaritat, que ara mateix depèn de l’ANC.

Un dels presos de Junts indultats pel govern espanyol, Josep Rull, s’ha manifestat a favor d’activar la Caixa de Solidaritat. L’exconseller, que no ha estat multat pel Tribunal de Comptes, ha fet un escrit a Twitter demanant la solidaritat dels catalans.

L’ANC, en canvi, en discrepa. Considera que cal que l’executiu de Pere Aragonès cobreixi “fins a l’últim cèntim” dels càrrecs implicats perquè “no fer-ho seria renunciar a la defensa de la seva legitimitat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides