Els contagis de covid es multipliquen per set els darrers 15 dies

Barcelona registra el seu risc de rebrot més alt de tota la pandèmia

Joves fent cua per vacunar-se
Joves fent cua per vacunar-se

Les dades sobre la pandèmia de la covid-19 segueixen pujant a Catalunya però, de moment, no s’han disparat ni la pressió hospitalària ni la mortalitat. El darrer informe del Departament de Salut de la Generalitat xifra els nous contagis en 3.563, de manera que la xifra acumulada de casos des de l’inici de la pandèmia és 733.569.

La xifra de contagis s’ha accelerat durant els darrers dies fins al punt que s’ha multiplicat per set amb relació a fa 15 dies. Durant la darrera setmana s’han comptabilitzat, oficialment, 21.658 nous casos, a partir de proves PCR o test d’antígens, set cops més que durant la setmana de l’11 al 17 de juny.

La velocitat de propagació (Rt) segueix pujant fins a un valor de 2,99, la qual cosa vol dir que es tripliquen els contagis cada dia, després d’haver pujat 49 centèsimes. El risc de rebrot arriba a 978 punts després d’un increment de 299 unitats a Catalunya; a Barcelona, el risc és el més alt des de l’inici de la pandèmia: 1.451 punts. El llindar a partir el qual es considera que aquest risc és extrem és a partir dels 200 punts.

La darrera actualització de les dades publicada per Salut informa de 22 nous ingressos hospitalaris, que incrementen el total actual a 544, i de dos pacients menys en unitats de cures intensives (UCI), on queden 121 persones ingressades. Una defunció més durant les darreres 24 hores situa el total de morts relacionades amb la covid-19 en 22.271.

Un de cada 100 joves
Els nous contagiats tenen una edat mitjana de 26,4 anys. La franja d’edat de 15 a 29 anys presenta una incidència de 1.073,6 casos per cada 100.000 habitants, segons Biocom-SC, la qual cosa vol dir que un de cada cent catalans d’aquestes edats és un cas positiu de covid de la darrera setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides