Catalunya rep gairebé el 40% dels Fons de Finançament assignats pel govern espanyol

Suma 10.789,08 dels 27.681,37 milions repartits entre la desena de comunitats autònomes adherides

Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

Catalunya ha rebut 10.789.08 milions d’euros dels 27.687,37 milions que el govern d’Espanya ha assignat enguany amb càrrec al Fons de Finançament, un 38.97% del total, publica Europa Press. Es tracta de la comunitat autònoma que més diners percep per aquesta via, a la qual no es troben adherides les 17 CCAA, sinó una desena: a més de Catalunya, hi ha Andalusia, l’Aragó, les Balears, Castella-La Manxa, Extremadura, Múrcia, La Rioja i la Comunitat Valenciana.

El segon territori que més fons rep és precisament la Comunitat Valenciana (6.885,34 milions, un 24,81%) i el tercer, Andalusia (2.979.33 milions). El Ministeri d’Hisenda, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Afers Econòmics (CDGAE), reparteix trimestralment aquests fons de liquiditat entre la desena de comunitats autònomes inscrites.

El fons té dues parts. Per una banda, hi ha el Fons de Facilitat Financera, al qual només hi ha Andalusia. D’altra banda hi ha el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), creat l’any 2012 per ajudar a fer front els deutes de les CCAA en el context de crisi econòmica, al qual es van apuntar la resta dels territoris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides