A quina productora va pagar la CCMA 1,35 milions per un programa que no sabia fer?

A Arena Sport Media. El 29 de juliol de l’any passat, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar un contracte amb aquesta productora perquè fes el programa Nexes. El contracte li va costar a l’erari públic 1.349.679,42 euros. Arena Sport Media SLU s’havia creat un any abans i ningú dins el sector audiovisual va entendre que se li encarregués un programa tant car a una productora sense cap experiència en la producció de programes. La seva incapacitat per tirar endavant Nexes es va posar en evidència immediatament i va haver de contractar la major part dels serveis tècnics a una altra productora, Mediapro, l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ho ha reconegut aquest divendres 2 de juliol davant la comissió de control de la CCMA al Parlament. Ho ha fet arran d’una pregunta que li va fer la diputada socialista Rocío García sobre la despesa de la CCMA en la contractació de programes amb els 6 milions que el Departament de Cultura va donar a TV3 pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. Sanchis va explicar que Nexes s’havia encarregat a “una productora que, per falta de capacitat tècnica, va externalitzar una part de la seva producció tècnica”.

Nexes, presentat per Jordi Basté i Mònica Terribas, va ser un fracàs d’audiència. L’encàrrec de la CCMA a Arena Sport Media per fer-lo es va formalitzar dotze dies després que la periodista anunciés que renunciava a presentar El matí de Catalunya Ràdio la temporada 2020-2021. Es van realitzar onze capítols. El primer, emès el 17 de febrer, va tenir una mitjana de 345.000 espectadors. L’últim el van veure menys de 180.000 persones. L’octubre passat, Mediapro, a qui Arena Sport Media va externalitzar Nexes, va fitxar Mònica Terribas perquè s’encarregui de la seva àrea de continguts de no ficció.

(Visited 487 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “A quina productora va pagar la CCMA 1,35 milions per un programa que no sabia fer?”

Feu un comentari