Les farmàcies reclamen tenir un paper més actiu en la lluita contra la pandèmia

El sector a Catalunya s'ofereix per fer els tests d'antígens de la covid-19 per a l'oci nocturn

Farmàcia

Les farmàcies catalanes reclamen tenir un paper més actiu en la lluita contra la pandèmia. El president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ha recordat en una entrevista a RAC1 que ara fa un any ja van fer una proposta al Departament de Salut per col·laborar “en la lluita contra la pandèmia”. També ha dit que els farmacèutics estan “totalment predisposats a col·laborar” i ha remarcat que són “un element de proximitat”.

Detalla que a tot Catalunya hi ha 3.227 farmàcies. Un servei que arriba al “99% de la població”. Per això s’han ofert a fer els tests d’antígens per a l’oci nocturn, un dels grans debats entre els propietaris dels locals i el Departament de Salut.

També ha dit que no seria difícil que les farmàcies tinguin un espai on fer les proves. Torres ha recordat que en altres països, com per exemple a França, els tests es fan al carrer, a la porta dels establiments. “Necessites una taula, una cadira i una persona per fer les proves, és ben senzill” ha afirmat.

A més, els farmacèutics defensen que també podrien bolcar els resultats a la carpeta La Meva Salut del Departament de Salut. D’aquesta manera, Torres afirma que es donaria “molta informació” al Govern, que tindria més facilitats a l’hora de rastrejar positius i buscar contactes estrets dels contagiats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides