Vicent Sanchis intenta maquillar el fracàs d’audiència de TV3 el juny dient que ha estat líder en ‘prime time’

Fa marxa enrere en la seva argumentació tradicional i descobreix ara que tenir el màxim nombre d’espectadors no pot ser l’únic objectiu d’una televisió pública

Vicent Sanchis, a la comissió de control parlamentari de la CCMA, aquest divendres 2 de juliol

Vicent Sanchis, a la comissió de control parlamentari de la CCMA, aquest divendres 2 de juliol

El director de TV3, Vicent Sanchis, intenta maquillar el fracàs de l’audiència de TV3 aquest mes de juny imputant-lo a l’ampli seguiment a Catalunya dels partits de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa transmesos per Telecinco i atribuint-se el lideratge en una nova classificació que s’ha inventat: el lideratge en prime time. Sanchis va dedicar bona part d’aquest dijous a redactar el comunicat de premsa que va difondre ahir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per mirar d’aigualir la derrota que ha suposat per ell i TV3 que es trenqués la ratxa de 46 mesos seguits de lideratge de l’audiència de la qual presumia contínuament.

Ja existien dubtes sobre la fiabilitat de les dades que cada final de mes ofereix la CCMA sobre els índexs d’audiencia. Aquests índexs els aporta Kantar Media, una empresa a la qual la CCMA li paga un milió d’euros l’any per mesurar-los. Hi ha hagut mesos en què tot apuntava que TV3 perdria el lideratge però els darrers dies del mes la televisió que dirigeix Sanchis obtenia unes dades espectaculars que permetien quedar per davant de Telecinco a l’últim moment. Aquest juny, però, hauria estat massa descarat fer creure que TV3 mantenia el lideratge. Referir-se al lideratge en prime time és tota una novetat. Mai se n’havia parlat als comunicats de premsa de la CCMA i en aquest darrer no s’especifica a quina franja exacta es refereix Sanchis. El prime time pot anar de les 20 a les 24 hores però la CCMA es limita a dir que TV3 la lidera, amb un 14,8% de l’audiència.

La nota assegura que TV3 ha obtingut, el juny, una quota del 13,9%. I afegeix que és la mateixa que el mes de maig. Analitzant les dades aportades per Kantar Media es detecta, però, que s’ha fet trampa amb els índexs dels darrers dies per assolir aquest 13,9%. El 29 de juny, TV3 tenia un 13,8% de quota mensual mentre que Telecinco tenia un 14,4%. El 30 de juny, la quota diària de TV3 va quedar per darrere de Telecinco. Va obtenir un 15,2% per un 15,3% de Telecinco. Sorprenentment, en comptes d’eixamplar-se la distància mensual entre ambdues es va reduir. TV3 va passar, segons Kantar Media, a un 13,9% i Telecinco es va quedar en el 14,4%.

A la comissió de control parlamentari de la CCMA, que s’ha celebrat aquest matí, Vicent Sanchis s’ha felicitat que TV3 repetís la quota del mes passat i ha reconegut que “hem fet un esforç per evitar-ho”. Després d’aquest fracàs, però, ha acabat dient que l’audiència no és l’únic objectiu que ha de perseguir una televisió pública. Aquesta afirmació contrasta amb la seva insistència a exhibir el lideratge d’audiència de TV3 durant tots els mesos en què Kantar Media li ha atorgat. A més, ha reconegut que potser el juliol continua quedant per darrere de Telecinco. “Hem de reinventar-nos i el setembre anar a totes”, ha dit, donant per fet que aleshores continuarà dirigint TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides