Els CAP pateixen per l’increment de contagis entre els menors de 30 anys

El Departament de Salut ha registrat 5.179 nous positius per covid-19 les darreres vint-i-quatre hores

CAP del Guinardó (Barcelona)
CAP del Guinardó (Barcelona)

El Centre d'Atenció Primària del Guinardó

L’increment de contagis de covid-19 entre els joves de 15 a 30 anys està repercutint en els Centres d’Atenció Primària (CAP), el lloc on van a parar la majoria dels joves infectats. El fet que els nous positius no passin la malaltia de manera greu -generalment- fa que no hagin de recórrer als hospitals, per això les UCI i les plantes d’hospitalització s’han pogut alliberar mentre els ambulatoris s’estan sobrecarregant, ja que és on es fan les proves diagnòstiques i el seguiment dels malalts i els seus contactes.

El ritme de contagis que ha agafat Catalunya preocupa al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha admès avui en una entrevista a RAC 1 que “si no fos per les vacunes, estaríem tancats com a la primera onada”. De fet, les darreres 24 hores s’han registrat 5.179 nous positius, segons ha informat Salut, sent l’increment diari més gran des del mes de gener.

El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha confirmat aquest dijous que “la setmana passada, una persona ha contagiat en mitjana entre tres i quatre persones a Catalunya, doblant els casos cada tres dies”. A més, el Biocomsc ha advertit que els efectes que ara pateixen els CAP, es veuran “en dues setmanes” als hospitals i les UCI.

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, aquesta setmana Catalunya ja suma un total de 14.894 nous positius, amb Barcelona com a principal focus de contagi -especialment pel que fa als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample-. Per Argimon, tal com ha comentat el mitjà citat, “el problema és l’oci (en general), no només l’oci nocturn”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari