Salut informa de 5.067 nous casos de covid-19, l’increment diari més gran des del gener

La velocitat de propagació i el risc de rebrot segueixen creixent, però hi ha menys pacients d'UCI

Imatge de la campanya de vacunació contra la covid-19
Imatge de la campanya de vacunació contra la covid-19

El darrer informe diari del Departament de Salut sobre l’evolució de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya reflecteix 5.067 nous contagis de la malaltia del coronavirus durant les darreres 24 hores. Es tracta de la xifra més gran des que el passat mes de gener es van assolir increments diaris de 6.067, 5.155 i 5.243 contagis. Afegint-hi els positius de tests serològics, la xifra arriba a ara 5.206 positius. En total, Catalunya suma 715.535 casos des de l’inici de la pandèmia.

A més d’haver-se disparat els casos positius, també segueixen creixent tant la velocitat de propagació com el risc de rebrot. La velocitat de propagació (Rt) és ara d’1,54, dotze centèsimes superior a la de l’anterior informe, mentre que el risc de rebrot ha pujat 35 unitats, i és de 199. La incidència acumulada a catorze dies també puja: de 119,13 a 132,55. Pel que fa a la positivitat, el 6,95% de les proves practicades durant la darrera setmana ha donat resultat positiu.

No obstant això, no s’ha produït de moment un increment de casos greus i de defuncions. Salut ha confirmat tres defuncions més, que eleven el total de morts associades a la covid-19 a Catalunya fins a les 22.268. 473 persones afectades per la covid segueixen hospitalitzades, 15 més que fa 24 hores. En canvi, hi ha 10 pacients menys a les unitats de cures intensives (UCI): 119.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.