El Tribunal de Comptes defensa ser “independent i altament qualificat”

L'organisme, que reclama 5,4 milions a líders del procés, sosté que la seva és una funció "tècnica" i no política

El Tribunal de Comptes ha emès aquest dijous una “nota aclaridora” de resposta a “les notícies que apareixen a alguns mitjans” on reivindica la seva “independència” i assegura que el seu personal és “altament qualificat”. El tribunal, que té entre els seus membres el germà de l’expresident José María Aznar i que ha posat al capdavant de la gestió dels expedients als independentistes a l’exministra del PP Margarita Mariscal de Gante, sosté que la seva funció és “de naturalesa eminentment tècnica” i recorda que els seus consellers són elegits per tres cinquenes parts dels plens del Congrés i del Senat “i són independents i inamovibles”.

El Tribunal de Comptes va rebutjar dimarts totes les al·legacions de les defenses i va donar quinze dies a 34 excàrrecs de la Generalitat perquè dipositin 5,4 milions d’euros presumptament gastats en l’acció exterior del Govern entre 2011 i 2017.

Per això, el Tribunal ha estat objecte de crítiques aquestes setmanes, se l’ha acusat d’estar polititzat. També s’han recordat episodis polèmics com l’absolució de l’exalcaldessa de Madrid, Ana Botella, l’any 2019, condemnada en primera instància a pagar 22,7 milions d’euros per la venda de 5.315 habitatges protegits a fons voltors.

En el comunicat recorda que “la missió del Tribunal de Comptes és contribuir a promoure la bona gestió i salvaguardar els fons públics des de l’exercici professional de les seves funcions fiscalitzadora i judicial”. En aquest sentit, recorda que els seus consellers “són elegits per majories qualificades” a les cambres parlamentàries espanyoles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides