CaixaBank pacta amb els sindicats l’ERO, que afecta 6.452 treballadors

608 de les sortides acordades es concentren a Catalunya

caixabank edifici
caixabank edifici

La direcció i la plantilla de CaixaBank acaben de tancar l’acord per acomiadar 6.452 treballadors, 608 dels quals a Catalunya. Es tracta de l’ERO més gran de la història de la banca espanyola, que afectarà el 12,6% de la plantilla.

Després de tres dies de negociacions a contrarellotge, al final hi haurà 1.800 afectats menys dels plantejats d’inici tot i que hi haurà 570 recol·locacions directes en altres empreses del grup i 138 vacants en filials que s’oferiran a tota la plantilla. En un primer moment, a mitjans d’abril, l’ERO estava previst per a 8.291 treballadors.

La majoria dels acomiadaments, 5.419, es concentraran a la xarxa d’oficines, les direccions territorials i els serveis centrals distribuïts. La resta corresponen a serveis centrals (862 sortides) i altres departaments. A Catalunya, el gruix dels treballadors afectats són a les comarques de Barcelona (528); a Girona, la retallada és de 55 empleats; a Lleida, de 15; i, a Tarragona, de 10.

Aquest ERO arriba després de la fusió amb Bankia i, durant els últims dies de negociacions, l’entitat ha viscut les primeres vagues generals de la seva història, amb un seguiment del 90% segons els sindicats. En l’acord final, els sindicats també han aconseguit la seva principal reivindicació, que era que no hi haguessin sortides forçoses. El pacte aposta per la voluntarietat i no contempla clàusula de tancament, és a dir, l’empresa no podrà forçar el nombre total de sortides si no hi ha prou voluntaris.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari