Barcelona comprarà el Gimnàs Sant Pau a través d’un acord amb Roures

L'entitat que atén persones sense llar estava amenaçada de desnonament per la propietat de l'edifici

El Gimnàs Social Sant Pau
El Gimnàs Social Sant Pau

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb Mediapro per comprar el Gimnàs Social Sant Pau, segons publica NacióDigital. El grup empresarial de Jaume Roures, a través de la societat Mediaurban, impulsa un projecte conjuntament amb la Fundació Hàbitat 3 que permetrà comprar la finca als actuals propietaris, i que aquesta passi després a mans municipals.

La iniciativa implicarà la construcció de 36 habitatges de lloguer social. L’Ajuntament cedirà el dret a superfície dels terrenys durant 55 anys als impulsors privats i finalitzat aquest període, el sòl tornarà a ser propietat del consistori.

El gimnàs, que atén persones sense llar de la ciutat, estava amenaçat de desnonament, després que la propietat i l’Ajuntament no es posessin d’acord per tancar la venda de l’immoble. A finals d’abril el jutge va accedir a ajornar el desnonament, després de la petició de l’Ajuntament de disposar de més temps per negociar amb la propietat.

L’amenaça de desallotjament s’arrossegava des del 2016, quan la cooperativa va comunicar a l’Ajuntament que si no aconseguien 15.000 euros haurien de tancar. Un acord amb la propietat va permetre esquivar el desnonament i posar-se al dia econòmicament. Dos anys més tard, el 2018, un acord de plenari instava l’Ajuntament a comprar la finca i a fer-hi habitatge social. El consistori oferia 9,7 milions, però la propietat en demanava 14.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides