Òscar Andreu vulnera cada dia el Llibre d’Estil que regula TV3 amb la complicitat de Vicent Sanchis

Puja sistemàticament a Twitter insults i frases agressives contra el govern central i la voluntat d’una solució dialogada al contenciós territorial

Òscar Andreu a 'Està passant' el 21 de juny, quan Pedro Sánchez va anunciar els indults

“Els indults parcials també són un baló d’oxigen per als equidistants que podran continuar fent com si no formessin part fonamental de la repressió”. “Es peten l’Estatut, apliquen el 155, es passen pel forro els resultats de diverses eleccions, fiquen a la presó a la presidenta del Parlament, a polítics i a activistes, intenten parar un referèndum a garrotades… però són els independentistes els que han de renunciar a la unilateralitat”. “Vés que a Europa no descobreixin ara que la justícia espanyola és més espanyola que justícia”. “L’Estat no té cap problema amb la democràcia. L’Estat té un problema amb que tu, com a català, tinguis una llengua que no necessàriament és l’espanyol, unes institucions que no són del tot espanyoles i una Història que no sempre coincideix amb la Història d’Espanya”.

Aquestes frases no són de Carles Puigdemont, d’un altre dirigent de JxCat o d’un portaveu hiperventi·lat d’un grup independentista partidari de la unilateralitat. Formen part de la creativitat literària durant el mes de juny a Twitter d’una de les cares més conegudes de TV3: Òscar Andreu. Forma part de l’equip d’Està passant, programa que presenta Toni Soler de dilluns a divendres de 20:15 a 21 hores, en ple prime time. El director de TV3, Vicent Sanchis, va apostar personalment per Està passant, el va encarregar a Toni Soler i acaba de renovar el seu contracte per una cinquena temporada. Òscar Andreu va participar en l’equip que va estrenar el programa el setembre del 2017 i se’n va apartar l’octubre del 2018. El setembre del 2020 hi va tornar i des d’aleshores hi apareix quasi a diari.

Sovint substitueix Jair Domínguez, que no dóna l’abast per compaginar aquest programa amb els altres programes i col·laboracions que fa amb TV3 –Bricoheroes– i Catalunya Ràdio –El búnquer i El matí de Catalunya Ràdio. Domínguez apel·la més a l’insult directe –ha cridat “puta Espanya” als programes de TV3 als quals participa i ho ha posat negre sobre blanc a Twitter- però no és tan prolífic com Andreu.

No hi ha dia que passi sense que Òscar Andreu vulneri el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i opini a Twitter sobre les qüestions polítiques d’actualitat, sempre en la línia de menystenir i burlar-se d’Espanya i el govern central, amb una preocupació especial per criticar els polítics progressistes de fora de Catalunya que no combreguen amb l’independentisme. Aquestes vulneracions no reben cap mena de recriminació per part de Sanchis ni de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach. Potser consideren que no difon a Twitter cap idea o reflexió que no es faci a Està passant i no poden aplicar a la xarxa el rigor d’un Llibre d’Estil que no es respecta al programa que emet TV3.

A Òscar Andreu ningú de la direcció de TV3 li ha retret que pengés a Twitter una imatge de Marlon Brando interpretant al mafiós Vito Corleone per representar a Pedro Sánchez. O que es referís a Pablo Iglesias així en aquest tuit: “Un règim amb presos polítics i exiliats, amb centenars de represaliats, amb poli patriòtica i clavegueres treballant a tota màquina, amb forces de seguretat entrant de matinada a les cases, amb llei mordassa digital i analògica, però me’n vaig del debat perquè la ultradreta tal”. O que el passat dissabte repliqués amb una frase de Lenin l’afirmació de Salvador Illa que “no és possible ser independentista i d’esquerres”. O que se sumés al titular de Vilaweb que assegurava que l’Ajuntament de Barcelona presidit per Ada Colau marginava la literatura catalana per Sant Jordi amb aquest missatge: “Com que no poden convertir la capital del país en una ciutat espanyola de províncies miren de tallar-li les arrels, d’esborrar-li la Història, d’amagar la llengua i de llençar les despulles resultants al contenidor del cosmopolitisme més tronat”.

L’última sentència a Twitter, el passat diumenge, d’aquesta cara que veiem quasi cada dia a TV3, va ser que “Majoria de vots i d’escons indepes; garrotades de la justícia alemanya, belga, etc.; informe del Consell d’Europa; el Supremo diu que “la sentencia del 1-0 está muerta en Estrasburgo”… Ha arribat el moment d’oblidar l’1-O i de fer un referèndum raríssim per reformar Espanya”.

Està passant ha costat aquesta temporada 1,8 milions d’euros. Toni Soler se n’ha reservat 174.000 pel seu sou anual. No se sap quant cobra Òscar Andreu per la seva participació al programa. Se suposa que la seva activitat prolífica a Twitter no va lligada al seu sou en un producte propagandístic i sectari que té garantits els seus milions d’euros i la seva presència a les pantalles de la televisió pública catalana una temporada més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Òscar Andreu vulnera cada dia el Llibre d’Estil que regula TV3 amb la complicitat de Vicent Sanchis”

Deixa un comentari

Notícies més llegides