L’empresa de l’Operació Volhov és la principal proveïdora de la Federació Catalana de Futbol

L’entitat celebra avui una assemblea a Blanes, que es preveu que serà molt moguda

El principal proveïdor de la Federació Catalana de Futbol (FCF) és, amb diferència, l’empresa Iniciatives Events SL, que l’any 2019 va facturar a l’entitat esportiva un total d’1,7 milions d’euros. Així es desprèn de la documentació interna de la FCF que ha arribat a mans d’EL TRIANGLE. Aquests 1,7 milions pagats a Iniciatives Events SL per l’organisme que presideix Joan Soteras equivalen al 19% de tota la contractació externa que va fer la FCF en aquell exercici.

Els dos màxims responsables d’aquesta empresa igualadina, Toni Fusté i Roc Aguilera, estan imputats en el sumari del cas Volhov que mena el magistrat Joaquín Aguirre, titular del jutjat núm. 1 de Barcelona, sobre els cervells del Tsunami Democràtic i el finançament del moviment independentista. L’empresa Iniciatives Events SL va tenir un paper destacat en la infraestructura del referèndum de l’1-O i ha estat contractada reiteradament per ERC, l’ANC i Òmnium i institucions governades per PDECat i JxCat. La seva especialitat són els muntatges escènics (escenaris, sonorització, multimèdia…).

Entre els encàrrecs que va assumir, abans de l’esclat de la pandèmia, hi ha, per exemple, el muntatge del míting de l’expresident Carles Puigdemont a Perpinyà o la performance de l’ANC, amb la crema a Barcelona d’una gran imatge del rei Felip VI. Atesa la marcada deriva política d’aquesta empresa, sobta que la FCF, sota la presidència de Joan Soteras, l’hagi convertida en el seu principal proveïdor.

Una de les claus de l’èxit empresarial d’Iniciatives Events SL és la “generositat” de Toni Fusté amb les persones que contracten els seus serveis o afavoreixen els seus negocis. Així queda palès en el sumari del cas Volhov, gràcies a l’enregistrament de converses telefòniques i a les investigacions realitzades per la Guàrdia Civil.

A tall d’exemple d’aquest modus operandi, es va poder constatar que els dos cotxes que tenia Xavier Vendrell –exsecretari d’Organització d’ERC i estretament connectat amb els negocis de Toni Fusté i el seu soci– es pagaven des d’Iniciatives Events SL. També hi ha indicis que alguns alts càrrecs de la Generalitat, com l’exdirector de Comunicació del Govern, Jordi Cuminal, rebien regularment un pagament en diners B per afavorir els interessos d’aquesta empresa.

Els seguiments realitzats per la Guàrdia Civil van detectar que Roc Aguilera, la mà dreta de Toni Fusté, feia sovintejats viatges a Andorra, utilitzant vehicles llançadora que l’avisaven de possibles controls policials. La sospita és que els socis d’Iniciatives Events SL tenen un important botí amagat en algun banc andorrà i que fan servir els diners en negre que hi tenen per baixar-los i pagar una trama de suborns que, després els reporten suculents contractes per a la seva empresa. Així es desprèn d’una de les converses enregistrades, en la qual Roc Aguilera fa referència a portar d’Andorra “allò que hi ha envasat al buit”. La Guàrdia Civil ja ha realitzat, en dues ocasions, escorcolls a les instal·lacions d’aquesta empresa i s’ha emportat molta documentació.

Ambient molt caldejat
Aquest dimecres, 30 de juny, està convocada l’assemblea general ordinària de la Federació Catalana de Futbol (FCF), que se celebra a Blanes. L’ambient previ a aquesta trobada està molt caldejat. Tant per les denúncies de presumptes corrupteles, d’enxufisme de familiars de directius i de malbaratament de recursos de l’entitat, de les quals s’ha fet ressò EL TRIANGLE, com pel suposat “joc brut” que està fent la junta directiva, que encapçala Joan Soteras, per tal que l’assemblea no se li escapi de les mans i es transformi en un clam contra els responsables de l’entitat.

Tant des de la Plataforma per una FCF dels clubs com des de l’Associació de clubs de futbol aficionat de Catalunya (ACFAC) es denuncien les suposades maniobres de la junta directiva per impedir que l’assemblea pugui actuar de manera democràtica: el fet que la convocatòria es faci en dia laborable i a una hora tardana, cosa que es considera que impedeix l’assistència de molts representants dels clubs d’arreu de Catalunya; les traves burocràtiques que posa la junta directiva perquè molts directius de clubs –en especial, els contraris al president Joan Soteras– puguin ser presents a l’assemblea; les votacions a mà alçada, en comptes del vot secret, etc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides