Parella de fet falsa i papers per 8.000 euros

La Policia Nacional desarticula una organització criminal que regularitzava estrangers a través de concertar fraudulentes parelles de fet

Per uns 8.000 euros, una organització criminal, assentada a l’Eixample de Barcelona, trobava una persona, que es comprometia a mantenir una relació fictícia, i assessorava en com fer els tràmits necessaris per constituir-se en parella de fet a estrangers sense permís de residència. La Policia Nacional ha detingut a vuit persones relacionades amb aquesta xarxa que tenien un despatx i un domicili a Barcelona des d’on feien tots els tràmits.

L’organització criminal cobrava els estrangers en situació irregular per trobar la persona adequada que actuaria com a parella, i ajudava a passar els tràmits burocràtics, que inclouen el padró municipal o les entrevistes policials que s’efectuen per valorar la veracitat de la relació.

La investigació, que ja portava vuit mesos en actiu, es va dur a terme quan agents de la UCRIF, la unitat central de xarxes d’immigració il·legal i falsedat documental, va tenir coneixement que un despatx de l’Eixample de Barcelona estava al darrere de moltes de les sol·licituds de targetes de familiar comunitari que s’atorguen després de constituir-se com a parella de fet. Les investigacions van detectar 683 sol·licituds, la majoria de les quals van ser de pagament per la concertació d’una relació falsa per aconseguir la residència.

La banda tenia una borsa de ciutadans comunitaris, de diferents perfils per oferir el que millor s’emmotllés als clients, que per 3000 euros estaven disposats a convertir-se en parella de fet de persones en situació irregular i romandre el temps necessari, en la relació, per no aixecar sospites.

La policia, en detenir els sospitosos, també ha confiscat 83.000 euros en efectiu i nombrosa documentació. Els detinguts estan acusats d’organització criminal, falsedat documental i afavoriment de la immigració irregular.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.