Montero assegura que a la reunió no han parlat d’amnistia ni referèndum

La ministra insisteix després de la trobada entre Sánchez i Aragonès en la necessitat de crear espais de "lleialtat mútua"

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha comparegut després de la roda de premsa del president Pere Aragonès per valorar també la trobada entre aquest i el president espanyol Pedro Sánchez. Ho ha fet contradient les paraules del president català sobre el contingut de la reunió: “Li asseguro que el senyor Sánchez no ha parlat de l’amnistia o el referèndum amb el senyor Aragonès durant aquesta reunió. No s’ha parlat de cap d’aquestes qüestions, però sí de les inversions a Catalunya i de la taula de diàleg”.

La portaveu de l’executiu espanyol també ha subratllat que, en la cimera amb Aragonès, “no s’ha aprofundit” en la situació dels exiliats ni en la desjudicialització del conflicte. De fet, ha demanat que els exiliats “es posin a disposició de la justícia espanyola” i ha afirmat que no està prevista una reforma del Tribunal de Comptes.

En l’anàlisi de la reunió entre presidents, la ministra portaveu ha insistit en la necessitat de crear espais de “lleialtat mútua” en els pròxims mesos per “trencar la dinàmica de confrontació”, i explorar solucions del conflicte polític que, segons la Moncloa, s’han de cenyir al marc constitucional. Montero ha citat explícitament el “marc de legalitat” i la Constitució. “Espanya no té sentit sense Catalunya i Catalunya no s’entén sense Espanya”, ha recalcat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Montero assegura que a la reunió no han parlat d’amnistia ni referèndum”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.