Aragonès anuncia que la taula de diàleg es reunirà a Barcelona la tercera setmana de setembre

En la primera trobada entre presidents a La Moncloa es constaten "diferències evidents", però voluntat de diàleg

Sánchez amb Aragonès a La Moncloa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest dimarts a la tarda per primera vegada des que el republicà va ser investit president. La reunió ha començat passades les cinc de la tarda i ha acabat una mica més tard de dos quarts de vuit. Un dels punts acordats és que la taula diàleg entre els dos executius es tornarà a reunir la tercera setmana de setembre, és a dir poc després de la Diada.

Aragonès ha admès “diferències evidents” entre governs, però s’ha reconegut l’existència d’un conflicte polític que s’haurà de resoldre a través del diàleg i, finalment, amb “l’aval del vot de la ciutadania de Catalunya”. “Aquests són els elements de l’acord bàsic que va motivar la taula de diàleg”, ha dit. Els dos equips treballaran en les pròximes setmanes per acordar la metodologia de treball i l’ordre del dia de la taula de diàleg.

El president ha defensat davant de Sánchez la necessitat d’una amnistia per acabar amb la repressió. “Cal trobar la manera de satisfer la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya per decidir el futur polític del país”, ha dit, i per això ha reiterat al president espanyol que cal permetre l’exercici de l’autodeterminació. “Amnistia i autodeterminació són els dos grans consensos de la societat catalana”, ha remarcat. Això es traslladarà, també a la taula de negociació.

La reunió també ha servit per constatar que hi ha dues àrees de treball. Una és la taula de diàleg, per resoldre el conflicte polític, i per altra banda hi ha altres qüestions rellevants en “l’àmbit dels incompliments de l’estatut, inversions, els fons europeus o l’actualització del sistema de dependència o la sortida de la pandèmia”. Inversions i incompliments s’abordaran a la comissió bilateral Estat-Generalitat, que preveu reunir-se aquest mes de juliol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides