TV3 paga cada any 1,8 milions d’euros per l”Està passant’ tot i el seu cost de producció mínim

La CCMA acaba de renovar el contracte a un programa diari de 40 minuts que consisteix en dues persones parlant assegudes en una taula i algunes col·laboracions i que els divendres fa un resum dels de la resta de la setmana

Jair Domínguez i Toni Soler, al programa 'Està passant' del 23 de juny

TV3 ha renovat el contracte milionari del programa Està passant, que presenten Toni Soler i Jair Domínguez, de dilluns a divendres, de 20:15 a 21 hores. La confirmació de la renovació del contracte d’aquest programa de la productora de Toni Soler, Minoria Absoluta, s’ha conegut perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) ha firmat ja el contracte pel “lloguer de tres pantalles de leds i una pantalla per a la taula del decorat per a la cinquena temporada del programa Està passant amb muntatge, desmuntatge i assistència tècnica”. Aquest contracte es va fer públic el passat dia 14 de juny, l’ha guanyat l’empresa Hispart i té un import de 84.458 euros.

La CCMA encara no ha fet pública la quantitat que pagarà a Minoria Absoluta per aquesta cinquena temporada. L’any passat li va donar 1.649.163,58 euros. Aquesta quantitat ha anat augmentant temporada rere temporada. El 2018 va ser de 931.373,29euros. El 2019, de 1.608.168,88 euros. L’any passat, de 1.649.163,58 euros. A aquestes quantitats cal sumar el que paga directament la CCMA per les pantalles que es fan servir durant el programa i el lloguer d’una grua de filmació. L’any passat, entre aquests dos conceptes, Minoria Absoluta es va estalviar 140.590,5, amb la qual cosa el total dels diners públics que va costar Està passant el 2020 es va elevar a prop dels 1,8 milions (1.789.754,08 euros). Tampoc no ha de pagar el lloguer del plató perquè el programa s’emet des de TV3 i amb els seus serveis tècnics.

Als contractes que Minoria Absoluta signa amb la CCMA cada any hi consta el seu compromís per realitzar el programa durant onze mesos. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va contestar el passat 8 de juny una pregunta per escrit del diputat de Vox, Joan Garriga, explicant que durant el 2020 TV3 havia emès 193 capítols d’aquest programa. Onze mesos de programació equivalen a uns 220 programes. Aproximadament, doncs, cada programa surt a uns 8.000 euros. La realització d’Està passant no té cap complicació. El format consisteix en els dos presentadors parlant dempeus o asseguts rere una taula i la participació de dos o tres col·laboradors que s’incorporen per fer les seves seccions. A més, el programa dels divendres consisteix, simplement, en resum dels que s’han emès durant la setmana. Més barat, impossible. A tot això, Toni Soler s’ha assignat un sou de 174.000 euros l’any com a responsable de Minoria Absoluta.

L’únic programa de producció externa a TV3 que li surt més car a la CCMA és Polònia, també de Minoria Absoluta, que aquesta temporada ha costat 3.117.426,59 euros. Està passant es va estrenar el 13 de setembre de 2017 i va tenir un 17,7% de quota d’audiència. El capítol més vist va ser el del 26 de febrer de 2019, que va tenir 614.000 espectadors. Els darrers mesos l’audiència està estancada o baixant. El passat 22 de juny va tenir 216.000 espectadors (14,7% de quota d’audiència) i va ser el quinzè programa més vist a Catalunya.

La temporada passada, el director de TV3, Vicent Sanchis, va posar en dubte que Polònia es pogués mantenir a la graella televisiva pel seu cost elevat i la precarietat econòmica del mitjà. També estava en l’aire la continuïtat de la sèrie Com si fos ahir. Finalment, però, els dos programes han seguit presents a TV3. Per la temporada que ve, tot i que els problemes econòmics continuen, Sanchis ha contractat ja els espais públics i els serveis tècnics per una nova temporada de Com si fos ahir. Caldrà veure si Polònia continua. Està passant, una aposta personal de Sanchis per omplir de propaganda política independentista les tardes de la seva televisió, segur que segueix, sigui qui sigui el nou director de TV3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “TV3 paga cada any 1,8 milions d’euros per l”Està passant’ tot i el seu cost de producció mínim”

Deixa un comentari

Notícies més llegides