Buch i la seva dona cobraran 14.500 euros mensuals pels nous càrrecs

El matrimoni obtindrà més de 200.000 euros anuals superant amb diferència els sous del govern central

Miquel Buch amb la seva dona, Cesca Domènech
Miquel Buch amb la seva dona, Cesca Domènech

Miquel Buch amb la seva dona, Cesca Domènech (Instagram)

El matrimoni format per Miquel Buch i la seva dona, Cesca Domènech, trauran profit econòmic dels nous nomenaments de la Generalitat ja que entre els dos obtindran 14.500 euros bruts al mes. Segons les dades del Portal de Transparència de la Generalitat, Buch, com a director de l’empresa pública Infraestructures.cat, tindrà un sou de 115.000 euros anuals dividit en catorze pagues de 8.251 euros cadascuna; mentre que la seva esposa, com a directora general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, cobrarà  87.456 euros bruts anuals repartits en catorze pagues de 6.246 euros.

Al tractar-se de càrrecs de lliure designació ambdós han estat nomenats a dit i, tot i tractar-se de càrrecs del sottogoverno, el cert és que el sou conjunt de Buch i Domènech -un total de 202.970 euros anuals- supera el del president del Govern central, Pedro Sánchez, que percep 84.845 euros l’any, el de les vicepresidentes, de 79.746 euros, i el dels ministres, de 74.858 euros.

Així doncs, sempre que conservin els seus càrrecs, el matrimoni cobrarà un total de 14.497 euros mensuals que es convertiran en quasi 29.000 euros els mesos de juny i desembre, amb la paga extra. Abans de ser anomenat director d’Infrastructures.cat, Buch va ser conseller d’Interior de la Generalitat fins que Quim Torra el va destituir el passat mes de setembre, i cobrava el mateix sou que obtindrà amb el nou nomenament. Pel que fa a la seva dona, des del 2018 fins al maig d’aquest any ha treballat com a personal eventual del Departament de la Presidència, concretament com a assessora de les conselleres Elsa Artadi i Meritxell Budó, amb un sou de 69.979 euros anuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “Buch i la seva dona cobraran 14.500 euros mensuals pels nous càrrecs”

  1. Lo que no se entiende, que coño, sabra este exsegurata de discoteca de Infraestructuras
    Que el carnet de Conveniencia i Unio, no da el saber de Infraestructuras ni de nada
    Sois unos pancista, vividores y trepas
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides